Preview: Hilton opent hotel Kasteel Gemert in Eindhoven

Hotelkamer in Kasteel Gemert
Tags: hotel

Preview: Hilton opent hotel Kasteel Gemert in Eindhoven

Eind 2024 opent Curio by Hilton haar eerste hotel in de Benelux: Kasteel Gemert onder de rook van Eindhoven. "Toekomstige gasten zullen genieten van een ontspannen omgeving waar je niet snel uitgekeken raakt." Bekijk onderaan dit artikel hoe dit luxueuze hotel eruit komt te zien.

Waar staat Kasteel Gemert?

Onder de rook van Eindhoven opent Kasteel Gemert. Het is het eerste Curio Collection by Hilton van de Benelux dat een van de meest luxueuze hotelmerken is binnen het portfolio van Hilton Worldwide. Met de komst van het hotel beleeft Brainport Eindhoven dan ook een bijzondere primeur.

Brainport Eindhoven is met zo’n vijfduizend grote en kleine ondernemingen op het gebied van IT en technologische vernieuwing één van de slimste en innovatiefste regio’s van Europa. Er was al jarenlang een grote behoefte aan hotelcapaciteit op het hoogst denkbare niveau. Bas van de Laar, landgoedeigenaar: “Het is voor ons een hele eer om invulling te mogen geven aan deze wens vanuit met name de zakelijke markt.”

'Kasteel Gemert speelde eeuwenlang een prominente rol in de regio'

Wat kunnen we verwachten?

Het karakteristieke Kasteel Gemert wordt op dit moment grondig gerenoveerd en getransformeerd tot het eerste Curio Collection by Hilton in de Benelux. Het vijfsterrenhotel is de perfecte uitvalbasis voor zowel business- als leisure-gasten. De Hilton-organisatie kiest de Curio by Hiltons uit op hun unieke ligging of bijzondere band met het verleden.

Kasteel Gemert speelde eeuwenlang een prominente rol in de regio en ver daarbuiten. Met de upgrade en transformatie tot Curio Collection by Hilton krijgt Kasteel Gemert zijn economische en maatschappelijke positie terug, onder meer als knooppunt van de Europese cultuur en geschiedenis. Als high-end buitenplaats van Brainport Eindhoven wordt Kasteel Gemert een belangrijke schakel tussen de ‘booming’ regio Eindhoven en de rest van Nederland.

Kasteel Gemert-Curio by Hilton-1

Hoe gaat Kasteel Gemert eruitzien?

Na de verbouwing zal Kasteel Gemert 56 kamers, twee restaurants en een eventruimte hebben. Het hotel wil zowel zakelijke- als leisure-gasten aantrekken die het hoogste niveau van luxe en comfort gewend zijn. Van de Laar: “De centrale gedachte achter de realisatie van het hotel in het kasteel is dat een florerende zakelijke omgeving in alle opzichten gebaat is bij een accommodatie van het allerhoogste niveau. Als landgoedeigenaar en projectontwikkelaar van BL Huisvesting ben ik er zelfs van overtuigd dat het een niet zonder het ander kan.”

De toekomstige gasten van Kasteel Gemert Eindhoven Curio by Hilton genieten van een ontspannen omgeving waar je niet snel uitgekeken raakt. Kasteel Gemert is in 1391 gesticht door kruisridders en heeft dus een rijke historie. Deze zie je terug in de entourage van kasteelgebouwen, zoals de statige hoofdburcht, de voorburcht, de donjon (slottoren) en het monumentale kasteelpark.

Wanneer gaat het open?

Zoals het er nu naar uit ziet opent Hotel Kasteel Gemert Eindhoven Curio Collection by Hilton eind 2024.

Kasteel Gemert-Curio by Hilton-3 Kasteel Gemert-Curio by Hilton-2
Kasteel Gemert-Curio by Hilton-4
Artikel delen