Restaurant Bouchot opent in voormalig pand van De Lindehof in Nuenen

Restaurant Bouchot Nuenen

Restaurant Bouchot opent in voormalig pand van De Lindehof in Nuenen

In het karakteristieke pand aan de Beekstraat in Nuenen, waar jarenlang het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant De Lindehof gevestigd was, openen Bram Venhorst en Tessa de Wouw binnenkort hun eigen restaurant: Bouchot. De opening staat gepland in september 2025.

Het stel, dat elkaar leerde kennen tijdens hun tijd bij De Lindehof, keert nu – na jaren van ontwikkeling bij verschillende zaken op topniveau - terug naar de plek waar hun gezamenlijke reis begon. Beiden werkten de afgelopen jaren bij sterrenrestaurant Inter Scaldes** in Kruiningen, onder leiding van Jannis Brevet en Jeroen Achtien, waar Bram Venhorst souschef was en Tessa de Wouw uitgroeide tot een van de toonaangevende sommeliers van Nederland. In 2025 werd zij door restaurantgids Gault&Millau uitgeroepen tot Sommelier van het Jaar.

Huiselijk restaurant

Restaurant Bouchot gaat een huiselijk restaurant worden waarin kwaliteit en een persoonlijke benadering centraal staan. Eenvoud op het bord, met pure smaken van seizoensgebonden producten. De naam Bouchot verwijst naar een kleine mosselsoort uit Frankrijk – een subtiele knipoog naar hun liefde voor Zeeland en de Franse keuken.

“Bouchot wordt een plek waar een breed publiek kan genieten van verfijnde gerechten met een klassieke basis,” aldus Venhorst. “We willen een ongedwongen sfeer creëren waarin mensen zich thuis voelen.”

Nieuw concept

Hoewel De Lindehof een grote naam is in de Nederlandse gastronomie, betreft de overname uitsluitend het pand. Restaurant Bouchot is een geheel nieuw concept met een eigen identiteit. “We hebben veel respect voor wat sterrenchef Soenil Bahadoer hier heeft opgebouwd,” zegt De Wouw. “Maar we willen zelf wel een toegankelijker concept gaan voeren. Het voelt heel bijzonder om die droom op deze plek te kunnen realiseren.”

Vooruitkijken met vertrouwen

Bahadour is blij met deze invulling van zijn voormalige restaurant "Het mooiste wat je als chef kunt doen, is ruimte maken voor de volgende generatie. Bram en Tessa hebben hun roots in De Lindehof, en ik ben ongelooflijk trots dat juist zij in dit pand gaan starten."

Zelf zal Bahadoer in juli een nieuwe start maken met restaurant GEM in het historische Poortgebouw van Kasteel Gemert Eindhoven. “Het is een drukke periode maar ik ga zeker tijd maken om bij Bouchot te komen eten.” 

Artikel delen