Capriole Café in Den Haag sluit en wordt PuuRR aan de Binck

Patrick Proveniers en Reno Hilgersom

Capriole Café in Den Haag sluit en wordt PuuRR aan de Binck

Na acht jaar stopt het Haagse restaurant Capriole Café aan de Fokkerkade. Op deze locatie wordt een nieuw restaurant geopend: PuuRR aan de Binck. Dit nieuwe restaurant zal op 4 mei haar deuren openen. De nieuwe eigenaar van PuuRR aan de Binck is Reno Hilgersom en is een initiatief van Hilgersom Horeca Group.

 

Nieuw begin

PuuRR aan de Binck is niet het eerste ‘PuuRR’ restaurant van Hilgersom horecagroep. In 2020 begon het concept ‘PuuRR’ met PuuRR aan de Vliet’ in Leidschendam. Na dit concept werd in 2023 ‘PuuRR aan de Dobbe’ geopend aan de Dobbeplas in Zoetermeer. En nu wordt er dus per 4 mei een nieuwe locatie aan toegevoegd, aan de Haagse Fokkerkade. “Toen Capriole Café in de verkoop ging, zag ik dat deze plek ook zeer geschikt is voor een PuuRR locatie”, zegt Hilgersom.

Vormgeving en menukaart

De inrichting van PuuRR aan de Binck zal grotendeels blijven zoals het nu is. Het restaurant heeft een industriële uitstraling met een moderne twist. De menukaart zal wel iets worden aangepast, waarbij ingrediënten van Capriole Café en PuuRR worden gemixt. Ook is er een ruim en zonnig terras aanwezig aan het water.

Over Capriole Café

Het restaurant werd in 2016 geopend door Pascal Ultee, Joyce Ultee en Patrick Proveniers. Capriole Café werd geopend als huiskamer voor het koffiemerk Capriole en dit merk werd in 2023 onderdeel van het internationale koffieconcern Miko Group. Binnen dit internationale koffieconcern is er geen ruimte om een horecabedrijf te exploiteren, daarom zijn ze op zoek gegaan naar iemand die een nieuwe invulling kan geven aan het restaurant.

Met de overname van Capriole Café eindigt na tientallen jaren het horeca-avontuur van mede-eigenaar Pascal Ultee: “Met deze overnames neem ik na bijna 30 jaar afscheid van zowel onze koffiebedrijven als het horecabedrijf en is het tijd voor een sabbatical om daarna nieuwe plannen te maken.” Op zondag 28 april is Capriole Café voor de allerlaatste keer open voor gasten.

Artikel delen