Restaurant Chocolat heropend in oude kazerne in Breda

Interieur Chocolat

Restaurant Chocolat heropend in oude kazerne in Breda

Restaurant Chocolat in Breda is afgelopen mei verhuisd naar een nieuwe locatie in het Bredase Chassé Botanique: een voormalige kazerne die is omgetoverd tot een sfeervol complex met botanische invloeden. Met het restaurant van chef-kok en eigenaar Dorus Clement omvat Chassé Botanique nu 450 m² horeca, 63 huurwoningen, 19 hotelkamers en 1.200 m² kantoorruimte.

Chocolat nestelt zich hier tussen tropisch groen, met een stijlvolle serre als entree en een intiem terras aan de Keizerstraat.

Warm en elegant interieur

De naam van het restaurant is ook visueel voelbaar in het interieur. Chocolat omarmt warme bruintinten, zachte verlichting en elegante details. Het resultaat is een ruimte die tegelijkertijd uitnodigend en verfijnd aanvoelt – een plek waar gasten zich kunnen onderdompelen in een avond vol smaak en beleving.

*De tekst gaat verder na de afbeeldingen.

Chocolat-Interieur-2 Chocolat-Interieur-3

Internationale smaken

In de keuken geeft Dorus Clement zijn bekende signatuur opnieuw vorm. Hij combineert internationale smaken met Franse technieken en Oosterse accenten. Denk aan hamachi met yuzu, ponzu en zoete meloen of runderhaas met een fond van zwarte knoflook. De chef, bekend van zijn deelname aan The Taste en al sinds 2017 het gezicht van Chocolat, werkt met een rijk smakenpalet waarin verfijning en avontuur hand in hand gaan.

Overdag biedt Chocolat een toegankelijke lunchkaart, een lunchmenu of een uitgebreidere lunchervaring. ’s Avonds kiezen gasten uit een à-la-cartemenu of een 4- tot 7-gangen Gastro-menu. Zowel de middag- als avondkaart weerspiegelen de filosofie van Clement: klassieke basis, creatieve invulling en oog voor detail.

De tekst gaat verder na de afbeelding.

Chocolat-Breda-Interieur

Erkenning van gidsen

Chocolat wordt al jaren gewaardeerd door culinaire gidsen. Michelin nam het restaurant op in zijn gids en omschrijft de sfeer als 'sexy'. Ook Gault&Millau is lovend en kende Chocolat 13,5 van de 20 punten toe. Clement wordt geroemd om zijn balans tussen herkenbare smaken en spannende smaakmakers zoals vadouvan en yuzu.

Blijf vooroplopen!

Nooit meer iets missen en altijd op de hoogte van trends én essentiële ontwikkelingen binnen de horeca? Ontvang dan 8x per jaar Entree Magazine.

Bekijk onze abonnementen

Artikel delen