Restobar Jacob opent begin april in Amsterdam Oud-West

Restobar Jacob - Amsterdam - Header

Restobar Jacob opent begin april in Amsterdam Oud-West

Begin april opent ‘Jacob’, een nieuwe restobar aan de Bilderdijkstraat in Amsterdam Oud-West, op de voormalige locatie van Bar Dapper. De horecafamilie Van Breda, bekend van de Amsterdamse café’s Weber, LUX en Helmers, is de eigenaar. 

Hoofdfoto: V.l.n.r. Lewis, Morris en Lynn van Breda 

Met restobar Jacob wil de familie de vertrouwde en ontspannen sfeer van hun café’s uitbreiden met kwalitatief eten en drinken. Ook de inrichting van de eerdergenoemde zaken zal terug te herkennen zijn in Jacob en wordt wederom door Marcel en Pauline van Breda zelf gedaan. Lewis, Morris en Lynn van Breda gaan voor het eerst met z’n drieën de bedrijfsvoering op zich nemen. 

*De tekst gaat verder onder de foto

2 - Restobar Jacob - Amsterdam

Eigentijdse Europese keuken

Hiervoor slaan ze de handen ineen met de creatieve geesten achter Europizza en Restaurant Europa, die de menukaart en gerechten gaan ontwikkelen. Gasten kunnen een eigentijdse Europese keuken verwachten met kleine en middelgrote borden om te delen, waarbij een goede balans wordt gehandhaafd tussen plantaardige, vlees- en visgerechten. De keuken wordt geleid door de voormalig souschef van Coulisse, Neil Perukel, die straks als chef-kok bij Jacob aan het roer staat.

*De tekst gaat verder onder de foto's

2 - Restobar Jacob - Amsterdam - Fotos lang 1 - Restobar Jacob - Amsterdam - Fotos lang

Van ontbijt tot laat in de nacht

Jacob wordt een veelzijdige ontmoetings-, eet- en uitgaansplek. Elke dag gaan vanaf 9 uur ’s ochtends de deuren open voor koffie, huisgemaakte limonades, een ontbijtje of lunch, inclusief bakwaren van Stadsbakkerij As. Maar ook voor een koud biertje, uitgebreid diner of cocktail aan het water kunnen gasten bij Jacob terecht. De wijnen worden verzorgd door De Wijnwinkel en Troppo Giovane in de Jordaan, waarbij zowel toegankelijke borrelwijnen als wat meer verfijnde oranje- en natuurwijnen zijn geselecteerd.

Groot, zonrijk terras

Op het ruime terras kunnen gasten de hele dag genieten van de zon. Het terras bestaat uit drie delen: een stuk in de Bilderdijkstraat, een stuk aan de Jacob van Lennepkade en op de brug aan het water. Van maart tot eind oktober is het terras open tot 01:00 uur. 

4 - Restobar Jacob - Amsterdam 5 - Restobar Jacob - Amsterdam
Artikel delen