Joris Bijdendijk heropent RIJKS* in Amsterdam met nieuw interieur

Restaurant RIJKS* in Amsterdam en Joris Bijdendijk

Joris Bijdendijk heropent RIJKS* in Amsterdam met nieuw interieur

Na een renovatie opent restaurant RIJKS* in Amsterdam met Joris Bijdendijk als excecutive chef, opnieuw haar deuren op de vertrouwde locatie aan het Museumplein. “Na bijna tien jaar werd het tijd voor de next step. In het nieuwe RIJKS* hebben we meegenomen wat we hebben geleerd in de afgelopen jaren. We zijn de verbeterde versie van onszelf geworden.” Het design is ontworpen door Paul Linse. Bekijk alle foto's van het vernieuwde interieur onderaan het bericht. 

Foto's: Chantal Arnts

Nieuwe gerechten

Bijdendijk, die voor het zesde jaar op rij in de Top 100 van de Best Chef Awards staat, werkte samen met chef-koks Yascha Oosterberg, Friso van Amerongen en team RIJKS* aan een nieuw menu.

Hierop zijn klassiekers te vinden zoals de millefeuille van rode biet, maar ook veel nieuwe gerechten in het RIJKS NEXT menu, zoals gepofte hanenkam met een sambal van Hollandse garnaaltjes. Het serviceteam staat onder leiding van Tiffany Kensmil. Sommelier Robin Toen heeft een nieuwe wijnkaart samengesteld waarop jong talent een plaats krijgt naast de klassieke namen.

*Tekst gaat verder onder de foto

Gerechten-Restaurant-RIJKS-Amsterdam
Gerechten restaurant RIJKS* in Amsterdam

Samenwerkingen met Nederlandse ontwerpers

Het interieur van het nieuwe restaurant komt wederom uit de koker van Paul Linse. Er is gekozen voor natuurlijke materialen en kleuren, waardoor de sfeer in het restaurant warm aanvoelt. De keuken is uitgebreid waardoor gasten verspreid door het restaurant chefs en sommeliers hun gerechten en wijnen zien voorbereiden. DEP de Sfeerontwerpers maakte het ontwerp voor de verlichting en het geluid en verzorgde de montage.

Hierdoor maken gasten nog meer deel uit van de RIJKS* beleving. De nieuwe herenkleding van het team is in samenwerking met Atelier Munro ontworpen. De dameskleding werd ontworpen door Erik Frenken. Bijdendijk: “Beide ontwerpers hebben een fantastische collectie ontwikkeld die perfect aansluit bij RIJKS*: moderne elegantie gebaseerd op klassieke technieken en stijlen, met oog voor detail en altijd van de beste kwaliteit”. Grafisch ontwerper Irma Boom bewaakt nog steeds de huisstijl van het restaurant.

*Tekst gaat verder onder de foto's

20231117 - Rijks - © Chantal Arnts-50 groot 20231117 - Rijks - © Chantal Arnts-21 groot

Wat gebeurt er in het nieuwe RIJKS*? 

Na de opening kijkt RIJKS* vooruit naar de feestdagen. Tijdens Kerst wordt een speciaal samengesteld menu geserveerd voor lunch en diner. Daarnaast organiseert het restaurant  tijdens Oud & Nieuw een Dunch; een luxe menu dat geserveerd wordt tussen lunch en diner, zodat gasten uitgebreid kunnen tafelen en toch op tijd zijn voor het middernachtmoment. Ook voor het nieuwe jaar worden volop plannen gemaakt; binnenkort wordt het eerste gastchef-event in het nieuwe RIJKS* aangekondigd, waarvoor een internationaal gerenommeerde chef naar het Museumplein zal afreizen.

20231117 - Rijks - © Chantal Arnts-24 groot
20231117 - Rijks - © Chantal Arnts-40 groot 20231117 - Rijks - © Chantal Arnts-12 groot
20231117 - Rijks - © Chantal Arnts-13 groot
20231117 - Rijks - © Chantal Arnts-1 groot 20231117 - Rijks - © Chantal Arnts-54 groot
20231117 - Rijks - © Chantal Arnts-20 groot
20231117 - Rijks - © Chantal Arnts-19 groot 20231117 - Rijks - © Chantal Arnts-43 groot
20231117 - Rijks - © Chantal Arnts-4 groot
20231117 - Rijks - © Chantal Arnts-22 groot 20231117 - Rijks - © Chantal Arnts-39 groot
Artikel delen