Ascott maakt debuut in NL met Citadines A'dam

Tags: hotel

Ascott maakt debuut in NL met Citadines A'dam

The Ascott Limited, een van de 's werelds grootste eigenaar-exploitanten van verblijfsaccommodatie, opent in maart 2019 haar eerste Apart'Hotel in Nederland. Amsterdam heeft daarmee nog een tweede première voor de groep: voor het eerst zal Ascott een franchisecontract afsluiten in Europa. Het Nederlandse WIN Hotels Group zal het 48 appartementen tellende complex beheren. Dit is een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van Ascott, dat tegen 2023 160.000 wooneenheden wil hebben.

The Ascott Limited blijft groeien in Europa. Tot nu zette de groep in op investeringen, strategische partnerschappen en beheerscontracten, nu richt Ascott zich in Europa op een nieuwe ontwikkelingshefboom: franchise. In maart 2019 zal de groep in Amsterdam zijn eerste Europese franchisevestiging openen. Hiervoor gaan ze in zee met het Nederlandse bedrijf WIN Hotels Group. Ook in Frankrijk (Nantes en Straatsburg) werden twee nieuwe complexen aangekondigd die op deze manier beheerd zullen worden. WIN Hotels Group Amsterdam, opgericht in 1997, exploiteert en beheert zowel onafhankelijke- als internationale merkhotels op toplocaties in Amsterdam. Deze samenwerking is een belangrijke stap voor Ascott, dat voor het eerst in Europa zijn knowhow en reputatie zal overdragen.

Franchise
Amsterdam is – met meer dan 30 miljoen bezoekers in 2018 - een van de populairste bestemmingen in Europa. De toekomstige residentie met 48 appartementen ligt in het Amsterdamse zakendistrict, vlakbij het hoofdkantoor van grote bedrijven zoals Dell. Het centrum van de stad is via het station Sloterdijk slechts vijf minuten reizen en op 20 minuten sta je op Schiphol. Een ideale locatie om het merk te promoten bij toekomstige Europese klanten. De residentie bestaat uit 42 appartementen en 6 studio's, variërend in grootte van 30 tot 36 m². Deze nieuwe Europese franchiseovereenkomst vervolledigt het ontwikkelingsplan van Ascott. De twee franchiseresidenties van Citadines in Frankrijk, in Nantes en Straatsburg, die respectievelijk in 2019 en 2020 worden geopend, zullen worden geëxploiteerd door Domitys, de Franse marktleider in servicewoningen voor ouderen.

Groeiplannen
Ngor Houai Lee, Managing Director van The Ascott Limited Europe legt uit: "Bij Ascott willen we een vertrouwensrelatie opbouwen met onze franchisenemers door hen ondersteuning en advies te geven. We zullen onze ervaring in de hotelwereld delen met WIN Hotels Group. We kunnen hen een reeks tools aanbieden om het operationele beheer te vergemakkelijken. Samen met de lokale kennis van onze partner maakt dat de sterkte van dit project.” Patrick Kerkhoven, Chief Operating Officer van WIN Hotels zegt: "We zijn verheugd om samen met Ascott het merk Citadines te introduceren in Nederland, te beginnen met de metropool Amsterdam. De internationale expertise van Ascott en de bereidheid tot innovatie om te voldoen aan de marktvraag hebben ons onmiddellijk overtuigd. Steeds meer mensen kiezen ervoor om langer in Amsterdam te verblijven dan in de gemiddelde Europese stad. Wij zijn dan ook verheugd om klanten een flexibeler en comfortabeler verblijf te kunnen aanbieden, of het nu voor een week of meer is, en hen de mogelijkheid te bieden om zich echt thuis te voelen in een Apart'Hotel."  De Ascott Groep wil zijn portefeuille tegen 2023 verdubbelen. Franchising wordt een belangrijke factor in die groeiplannen. Vooruitlopend op de doelstelling van 80.000 eenheden in 2020, is The Ascott Limited van plan om binnen 4 jaar wereldwijd 160.000 eenheden te bezitten.

Artikel delen