THE SIREN opent dit voorjaar haar deuren in Amsterdam

THE SIREN opent in Amsterdam

THE SIREN opent dit voorjaar haar deuren in Amsterdam

Komend voorjaar opent een nieuw restaurant aan de boulevard van het Rokin: The SIREN. Deze nieuwe culinaire hotspot in Amsterdam komt uit de koker van het team achter SECRET GARDEN en is een restaurant, bar en ontmoetingsplek met een Zuid-Europese keuken. Naar verwachting opent THE SIREN eind april/begin mei. 

Fotografie: Denise Valk (model/tafel) en Too Many Agencies (art impressie interieur)

Uniek concept

THE SIREN laat gasten kennismaken met de mediterrane keuken. Zo staan er gerechten uit Spanje, Frankrijk, Italië en Griekenland op het menu. Het concept komt van horecaondernemers Roy en Mike Poppes en Michiel Dekker, die eerder al SECRET GARDEN openden in de hoofdstad. 

Het restaurant heeft een grote ruimte met open verdiepingen waar gasten kunnen eten en drinken. “We creëren een ruimte die gasten meeneemt naar een wereld van magische verleiding”, vertelt Mike Poppes erover. “Met THE SIREN als symbool nodigen wij onze gasten uit om te genieten van de beste gerechten en cocktails."

Interieur en design

Het restaurant heeft 160 zitplaatsen, een lounge met 60 zitplaatsen, een cocktailbar én een exclusief privé-eetgedeelte voor maximaal 22 gasten. De kenmerken van het Middellandse Zeegebied weerspiegelde architect Will Erens van Too Many Agencies in het interieur. Denk aan marmeren en koperen accenten voor een caleidoscopisch effect dat geïnspireerd is op lichtstralen onder water.

Vanuit grote hoogte aanschouwt the siren, een beeld van een beeldschone siren, de gebeurtenissen die zich ontvouwen. Will Erens: “Het resultaat is een unieke dinerervaring die gasten meeneemt naar een wereld van ongeëvenaarde schoonheid en luxe, waarin elke hoek van de ruimte elegantie en verfijning uitstraalt.”

*Tekst gaat verder onder foto.

Interieur-THE-SIREN
Interieur THE SIREN

Divers aanbod

Het culinaire aanbod in The SIREN is erg divers. Van huisgemaakte pasta's en broden tot verse zeevruchten en vleeswaren, elk gerecht wordt met precisie en passie bereid door executive chef Lein Schoe en head-chef Michael Mulas, beiden bekend om hun expertise in de mediterrane keuken. Als aanvulling op de menukaart is er een samengesteld wijn- en cocktailmenu, met exclusieve selecties die de smaken van het Middellandse Zeegebied vieren.

Er is ook een champagnekar met feestelijke flessen aanwezig. Met slechts één druk op de champagne-knop, waar elke tafel van is voorzien, komt de champagnekar direct aan tafel. Daarnaast biedt THE SIREN een open keukenconcept, waar gasten niet alleen van de gerechten kunnen genieten, maar ook de mogelijkheid hebben om aan de keuken te zitten en de bereiding van dichtbij te ervaren.

THE-SIREN-Mediterrane-keuken Normaal THE-SIREN-kreeften Normaal
Artikel delen