THE SIREN in Amsterdam is geopend en zo ziet het interieur eruit

THE SIREN Amsterdam - Header

THE SIREN in Amsterdam is geopend en zo ziet het interieur eruit

Op 18 mei opende het nieuwe restaurant THE SIREN aan de boulevard van het Rokin. Deze nieuwe culinaire hotspot in Amsterdam komt uit de koker van het team achter SECRET GARDEN en is een restaurant, bar en ontmoetingsplek met een Zuid-Europese keuken. Eigenaren zijn broers Roy en Mike Poppes en Michiel Dekker. Too Many Agencies realiseerde het interieur met als eyecatcher: een beeld van een siren die over de ruimte uitkijkt.

Foto's: David Esser & Rinze Vegelien for Today's Brew

Uniek concept

THE SIREN laat gasten kennismaken met de mediterrane keuken. Zo staan er gerechten uit Spanje, Frankrijk, Italië en Griekenland op het menu. Het concept komt van horecaondernemers Roy en Mike Poppes en Michiel Dekker, die eerder al SECRET GARDEN openden in de hoofdstad. 

Het restaurant heeft een grote ruimte met open verdiepingen waar gasten kunnen eten en drinken. “We creëren een ruimte die gasten meeneemt naar een wereld van magische verleiding”, vertelt Mike Poppes erover. “Met THE SIREN als symbool nodigen wij onze gasten uit om te genieten van de beste gerechten en cocktails."

*Tekst gaat verder onder foto.

3 - THE SIREN - Interieur
Interieur THE SIREN

Interieur en design

Het restaurant heeft 160 zitplaatsen, een lounge met 60 zitplaatsen, een cocktailbar én een exclusief privé-eetgedeelte voor maximaal 22 gasten. De kenmerken van het Middellandse Zeegebied weerspiegelde architect Will Erens van Too Many Agencies in het interieur. Denk aan marmeren en koperen accenten voor een caleidoscopisch effect dat geïnspireerd is op lichtstralen onder water.

Vanuit grote hoogte aanschouwt the siren, een beeld van een beeldschone siren, de gebeurtenissen die zich ontvouwen. Will Erens: “Het resultaat is een unieke dinerervaring die gasten meeneemt naar een wereld van ongeëvenaarde schoonheid en luxe, waarin elke hoek van de ruimte elegantie en verfijning uitstraalt.”

*De tekst gaat verder onder de foto's

15 - THE SIREN - Interieur 7 - THE SIREN - Interieur

 

Divers aanbod

Het culinaire aanbod in The SIREN is erg divers. Van huisgemaakte pasta's en broden tot verse zeevruchten en vleeswaren, elk gerecht wordt met precisie en passie bereid door executive chef Lein Schoe en head-chef Michael Mulas, beiden bekend om hun expertise in de mediterrane keuken. Als aanvulling op de menukaart is er een samengesteld wijn- en cocktailmenu, met exclusieve selecties die de smaken van het Middellandse Zeegebied vieren.

Er is ook een champagnekar met feestelijke flessen aanwezig. Met slechts één druk op de champagne-knop, waar elke tafel van is voorzien, komt de champagnekar direct aan tafel. Daarnaast biedt THE SIREN een open keukenconcept, waar gasten niet alleen van de gerechten kunnen genieten, maar ook de mogelijkheid hebben om aan de keuken te zitten en de bereiding van dichtbij te ervaren.

23 - THE SIREN - Interieur 9 - THE SIREN - Interieur
17 - THE SIREN - Interieur 12 - THE SIREN - Interieur
14 - THE SIREN - Interieur 21 - THE SIREN - Interieur
Artikel delen