Tilburg is een 'sexy sportsbar' rijker: Papa Jim

Papa Jim Sportsbar in Tilburg

Tilburg is een 'sexy sportsbar' rijker: Papa Jim

Horecaondernemer Jaap van Ham opende afgelopen zomer de 'sexy sportsbar' Papa Jim in Tilburg. Van Ham heeft nog vier andere succesvolle zaken (Café Polly Maggoo, Café Bakker, Pannenkoekfabrique Het Ketelhuis, Doloris' Rooftop) en opent binnenkort gastrobar Mon Dieu in Breda. Bekijk de foto's van Papa Jim onderaan dit bericht. 

Foto's: Lars verkroost
Ontwerp: Horeca Sfeermakers

Dynamische sfeer

Van Ham wilde een vernieuwende en opvallende sportsbar, waar zowel de diehard-sportliefhebber als zijn vriendin kan genieten van een (zelfgetapt) biertje en bites. Leuk voor grote groepen, maar ook om met een kleiner gezelschap een drankje te drinken.

Horeca Sfeermakers verzorgde het interieur, dat zich kenmerkt door de felrode kleur. Gecombineerd met het coole petrol zorgt dit voor een dynamische sfeer: een tikkeltje eigenwijs en vooral heel uitgesproken. In elke hoek gebeurt er iets: van streetart en een dj-booth tot taptafels, lichtbakken met (sport)quotes en de centrale bar. Boven deze bar hangt een enorm beeldscherm waarop vanuit alle hoeken de sportwedstrijden te volgen zijn. Daarnaast hangen er nog dertig (!) beeldschermen in de zaak, tot op het toilet aan toe.

De op het interieur afgestemde sfeerverlichting met als aanvulling de opvallende Digi Led lichtspecials zijn een ontwerp van dEP de Sfeerontwerpers. Naast de verlichting heeft dEP ook gezorgd voor de geluidsinstallatie, de 25 schermen en de grote beeldprojectie. Deze elementen zorgen voor een complete sportbeleving. De 25 schermen zijn geïnstalleerd en gemonteerd aan special ontworpen frames zodat er vanuit elke hoek goed zicht is. Het hele dEP systeem is te bedienen vanuit een touchscreen achter de bar.

Papa Jim Sportsbar-Lars Verkroost-3
Papa Jim Sportsbar-Lars Verkroost-2 Papa Jim Sportsbar-Lars Verkroost-5
Papa Jim Sportsbar-Lars Verkroost-4
Artikel delen