Vegan concept Wild & the Moon opent aan Amsterdamse Zuidas

Entree Header - Wild & the Moon

Vegan concept Wild & the Moon opent aan Amsterdamse Zuidas

Het Parijse vegan concept Wild & the Moon opende vorige week een nieuwe zaak aan de Amsterdamse Zuidas. Het is alweer de tweede locatie in de hoofdstad. Na een succesvolle eerste vestiging in De Pijp, vond Wild & the Moon het tijd om de groene harten van zakelijk Amsterdam te veroveren. "Wij willen dat een plant-based lifestyle de nieuwe norm wordt."

Wild & the Moon verzorgt vegan ontbijt-, lunch- en dinerconcepten. Dit zijn huisgemaakte, vegan en glutenvrije gerechten, cold-pressed juices en powerfoodsnacks. Daarnaast hanteren zij een zero-plastic-beleid en zetten ze de toon voor een gezonde lifestyle. Mede-eigenaar Nick Peperkamp: "We willen met deze sfeervol ingerichte locatie en pure assortiment een oase creëren op de Zuidas. Een plek voor ontspanning tussen business-meetings door, en een plek om uit te rusten en weer op te laden. Alle gerechten worden hier dagvers in onze eigen WildLAB-keuken gemaakt, voor directe consumptie en voor catering van meetings en events." De kaart varieert van superbowls tot vegan burgers: er is dus voor ieder wat wils.

"We willen een oase creëren op de Zuidas"

Vegan from Paris

Het avontuur van Wild & the Moon begint in 2016 met een kleine Parijse take-away van ondernemerskoppel Emma en Hervé Sawko. Daarvoor reisden ze de hele wereld over en stonden aan de wieg van tal van fashion-, food- en lifestyle trends. Hierop besloten ze met een ‘tribe’ van foodlovers, chefs, voedingsdeskundigen en natuurgeneeskundigen, unieke plant-based-gerechten te gaan ontwikkelen en Parijs te veroveren met hun ‘Wild’ keuken.

Sinds de opening laat Wild & The Moon Parijzenaren kennismaken met de veganistische keuken en bewustwording op het gebied van duurzaamheid. Inmiddels is Wild & the Moon uitgegroeid tot een populair vegan concept en lifestyle, met maar liefst tien vestigingen in Parijs, drie in Dubai en nu ook twee vestigingen in Amsterdam.

Entree_Wild & the Moon_Jelle Draper_1 Entree_Wild & the Moon_Jelle Draper_2

Oprichtster Emma Sawko kwam speciaal voor de grand opening over uit Parijs om te vertellen over haar dromen voor een duurzamere, plant-based-wereld: "De hele voedselketen, van productie tot consumptie, moet drastisch veranderen. Want alleen door samen te zorgen voor de aarde en onze lifestyle aan te passen, is het mogelijk om impactvolle veranderingen teweeg te brengen". aldus Emma.

Blik op de toekomst

Sawko vervolgt: "Als je als startup een dusdanige impact wilt maken en de wereld wilt veranderen, maar je tegelijkertijd ook wilt groeien, is het verleidelijk om concessies te doen. Bij Wild & the Moon doen we dat niet. We houden alles zo puur en duurzaam mogelijk: van de producten en materialen tot de bereiding. En altijd staat smaakbeleving en kwaliteit op nummer 1. We willen mensen laten ervaren dat vegan en glutenvrij eten echt superlekker kan zijn. Samen met de lokale Amsterdamse biologische leveranciers creëren we een circulaire, duurzame keten met aandacht voor mens, dier en milieu. Zo worden alle producten ‘schoon’ geleverd zonder gebruik te maken van brandstof."

Peperkamp en Sawko hopen na de Zuidas-locatie nog veel meer Wild & the Moon vestigingen te openen in Nederland en zo het hele land kennis te laten maken met hun 'Wild'-lifestyle.

Artikel delen