Restaurant Vegitalian opent in Amsterdam-West: derde locatie

Restaurant Vegetarian Amsterdam

Restaurant Vegitalian opent in Amsterdam-West: derde locatie

Na twee locaties van Vegitalian in Utrecht opent op dinsdag 10 oktober het derde restaurant. Deze komt aan de Bilderdijkstraat in Amsterdam-West. De vierde locatie staat in 2024 op de planning in Rotterdam en later volgen er nog locaties in het buitenland. Vegitalian focust op vega(n) en 'modern Italian food' en is bedacht door Sippien Baarsma en Wichert van Rijn (o.a. Streetfood Club Breda/Utrecht, Carmel Market, Rum Club) en Joep van den Bersselaar (horecaondernemer in Utrecht).

Vegitalian Amsterdam

Aan de Bilderdijkstraat opent op 10 oktober restaurant Vegitalian. Gasten kunnen hier terecht voor een kop koffie, lunch, borrel en diner. De zaak bestaat uit een restaurant, pizzabar, deli, catering en meeting space. Alle gerechten zijn vega(n) en worden grotendeels bereid met verse, lokale en gezonde ingrediënten. Van zuurdesem sandwiches, wraps en kleurrijke bowls tot (glutenvrije) pasta’s en pizza’s. Het interieur ademt Mediterrane warmte, waarbij zonnige gele tinten tot in de details terug te vinden zijn.

Vegitalian heeft grote ambities: tientallen locaties in het buitenland. Het concept is ook genomineerd voor de Entree Awards 2023 in de categorie Best New Scale Up Concept.

Mede-eigenaresse Sippien Baarsma zegt: "Vegitalian is niet zomaar een restaurant. Met ons ambitieuze en creatieve team blijven we bouwen aan ons concept. Eind dit jaar lanceren we bijvoorbeeld ons inspiratieplatform waarop we verrassende vega(n) recepten en tips over duurzaamheid en gezondheid delen.’’

*Tekst gaat verder onder de foto's

Interieur_Restaurant_Vegitalian_Amsterdam
Interieur restaurant Vegitalian in Amsterdam-West

Internationale groei en ambitie

Het vega(n) geïnspireerde Vegitalian is bedacht door Sippien Baarsma en Wichert van Rijn (bekend van onder andere Streetfoodclub Breda/Utrecht, Carmel Market, Rum Club) en Joep van den Bersselaar (bekende horecaondernemer in Utrecht). In 2020 opende Vegitalian voor het eerst haar deuren in het centrum van Utrecht, waarna al snel de pizzabar, Vegitalian Deli en catering volgde.

Na het succes in Utrecht heeft Vegitalian nu ook haar deuren geopend in hartje Amsterdam en staat een vierde vestiging in Rotterdam al op de planning voor 2024. De ambitie is om de komende jaren internationaal uit te breiden met tientallen locaties in binnen- en buitenland.

Licht, geluid en electra: dEP de Sfeerontwerpers

Artikel delen