Yuzu Dining Bar opent in Amsterdam: 'Alsof je in Japan dineert'

Yuzu Dining Bar in Amsterdam

Yuzu Dining Bar opent in Amsterdam: 'Alsof je in Japan dineert'

Na een succesvolle eerste locatie in Den Haag, komt restaurant Yuzu nu ook naar hartje Amsterdam. De zaak vestigt zich in een pand aan de Kerkstraat met een kleurrijke historie. Ondernemers zijn Amin Helal, Amir Omarzai en Benjamin van der Giezen. 

Foto's: Jamie Snoeck

In Amsterdam specialiseert Yuzu zich in Japanse Yakitori gerechten met invloeden vanuit de Japanse, Koreaanse en Chinese keuken, aangevuld met Yuzu's inmiddels begeerde signature dishes als crispy rice chips met smoked miso butter en chicken gyoza’s met water-chestnut. De gerechten worden geserveerd in een stijlvolle setting die je laat denken dat je in Japan dineert.

Signature dishes

Het eerste concept van Yuzu Dining in Den Haag is geïnspireerd op izakaya’s: informele eetplekken in Japan. In Amsterdam straalt Yuzu hetzelfde DNA uit, maar het concept is iets aangepast. Het grootste verschil zit hem in de keuken. De zaak in Amsterdam specialiseert zich namelijk in Yakitori gerechten van gespietste en gegrilde kip aangevuld met Yuzu’s signature dishes. Het wordt een buurtrestaurant waar bezoekers in een ontspannen omgeving terecht kunnen voor een ongedwongen lunch, borrel of diner, gecombineerd met service van een hoog niveau.

Dat Yuzu inmiddels zijn strepen verdiend heeft, werd in hun openingsjaar wel bevestigd. Deze eerste vestiging werd door het AD bekroond als het beste restaurant van Den Haag en won de Gouden Pollepel. Het is dan ook een logische stap voor de drie compagnons om met Yuzu Dining Bar komende winter neer te strijken aan de Kerkstraat in Amsterdam.

Yuzu Dining Bar-1 Yuzu Dining Bar-3

Kleurrijke historie

Yuzu Dining Bar vestigt zich in Amsterdam op een locatie met een kleurrijke historie. Dat er ziel en karakter in het pand zit, voel je meteen zodra je binnen stapt. Het pand aan de Kerkstraat was in de jaren 60 tot eind jaren 80 één van de eerste gaybars in Amsterdam: de ‘Incognito’ bar. Op deze plek kwamen toentertijd veel bekendheden samen en was het een van de eerste plekken in Amsterdam waar je openlijk homoseksueel kon zijn.

Tijdens de verbouwing is er oud fotomateriaal in de muren gevonden dat ruim dertig jaar op daglicht heeft moeten wachten. Uit respect voor de oude bezoekers wordt dit niet gepubliceerd, maar dit stukje Nederlandse historie blijft wél bewaard en krijgt een podium in de toiletten. Daarnaast biedt de kelder van de zaak mogelijkheden voor events, zoals private dining en bedrijfsborrels. Ook zal het roemruchte concept ‘Yuzu by night’ hier een nieuw leven krijgen.

Over Yuzu

Yuzu is een modern-style Japanese restaurant met twee locaties in Den Haag en Amsterdam. De kaart bevat gerechten met Aziatische invloeden uit de Japanse, Koreaanse en Chinese keuken. De zaak specialiseert zich in Yakitori gerechten van gespietste, gegrilde kip, aangevuld met Yuzu’s signature dishes.

Centraal in de keuken van Yuzu Dining in Den Haag staat een Japanse Robatayaki grill, welke verantwoordelijk is voor de beste smaken uit de moderne Japanse keuken. Deze traditionele kooktechniek gebruikten vissers in Japan al honderden jaren geleden. Beide locaties hebben daarnaast een uitgebreide cocktailkaart en een brede selectie aan sake. 

Yuzu Dining Bar-4
Artikel delen