Zweedse chef Nina Olsson opent Chez Nina in Amsterdam

Entree Header - Chez Nina, Amsterdam

Zweedse chef Nina Olsson opent Chez Nina in Amsterdam

Amsterdam is een vegetarische neo-bistro rijker, namelijk Chez Nina. Het restaurant is vlak bij het Westerpark gevestigd en het concept bedacht de bekende Zweedse chef Nina Olssen. Het is een moderne brasserie die een seizoensmenu hanteert met vegetarische en vegan gerechten. 

Menu Chez Nina

De brasserie is open voor ontbijt, lunch en diner. Het all-day-dining-menu bevat vegetarische gerechten om te delen. Denk aan Tamari-Nori Egg met watermeloen, Lentil Stew met yoghurt en Coconut-Lime Pizzetta met koriander en amandelen. 

Het menu verandert met de seizoenen mee. Hierdoor wordt er altijd gewerkt met seizoensgebonden producten. De gerechten zijn geïnspireerd op een mix van verschillende keukens, maar met een extra voorliefde voor de mediterrane keuken. De brasserie streeft ernaar om een balans te creëren tussen kwaliteit, comfort en bewust eten. Daarnaast biedt het verschillende veganistische opties.

*Tekst gaat verder onder de foto's.

Entree_Chez Nina_2
Entree_Chez Nina_3 Entree_Chez Nina_8

Natuurlijke en veganistische wijn

De drankenkaart is net zo uitgebreid en bevat cocktails op basis van seizoenskruiden. Denk aan hun eigen variant op de Aperol Spritz: de Nina Spritz met amaretto, peper en cava. En de Negroni Paradiso met Bobby's spiced gin, Campari en pandan. Verder is er een dynamische selectie van wijnen, afkomstig van kleine wijnboeren. De wijnen zijn natuurlijk en veganistisch en variëren van mousserende wijnen tot volle rode wijnen.

Over Nina Olsson

Nina is chef-kok en auteur van verschillende best-selling kookboeken. Ze staat bekend om haar unieke maar authentieke stijl; pure gerechten met een vleugje power. Haar boeken zijn in dezelfde stijl geschreven. Ze werkt al meer dan vijftien jaar creatief met gerechten voor tijdschriften en culinaire merken en is een award-winning creative director, fotograaf, stylist en ontwerper. Ze is ervan overtuigd dat bewust en lekker eten goed samengaat. Haar eetstijl is altijd toegankelijk geweest, waardoor iedereen ervan kan meegenieten. Daarnaast heeft Nina een grote liefde voor: kunst, mode, graphics, architectuur, design, de natuur en nog veel meer. Voor haar is het allemaal een prachtige mix die haar blijft inspireren.

Artikel delen