Tweede editie Dinner at the Parc in juni

Tweede editie Dinner at the Parc in juni

Van 15 tot en met 18 juni opent Parc Broekhuizen, dat vorig jaar genomineerd werd voor de Entree Awards, opnieuw de deuren voor de tweede editie van het gastronomisch evenement Dinner at the Parc. Vier dagen lang zijn 's werelds meest vooraanstaande chefs  – in totaal goed voor 31 Michelinsterren – te gast op het historische landgoed in Leersum.

Tijdens Dinner at the Parc laten de meest invloedrijke chefs nationaal en internationaal hun culinaire kunsten zien en koken samen met het eigen team van Parc Broekhuizen: chef Robert Poel, chef Thomas Diepersloot en inspirerend chef, Jacob-Jan Boerma.

Vrijdag 15 juni
Dinner at the Parc begint op 15 juni met de exquise gerechten van vier van de meest gevierde Canadese chefs, die speciaal voor deze gelegenheid hun krachten zullen bundelen:
* Kimberley Lallouz: televisie bekendheid, chef & eigenaar van 2 restaurants: Miss Prêt à Manger en Monsieur Restaurant+Bar
* Stephanie Audet: reist de wereld over voor het geven van classes en work shops en specialist in vegan & raw gastronomy
* Olivier Vigneault: opgeleid in Frankrijk in Michelinsterren traditie, chef en eigenaar van restaurant Jatoba
* Joël Watanabe: uit Vancouver van restaurant Kissa Tanto en 'Canadas chef of the year 2017'

Zaterdag 16 juni
Op zaterdag 16 juni verwelkomt Parc Broekhuizen de Franse driesterrenchef Pascal Barbot van restaurant L'Astrance uit Parijs. Barbot is de voormalig souschef van Alain Passard in l’Arpège***. In 2000 opende hij samen met een compagnon zijn eigen restaurant, dat in 2007 zijn derde Michelinster behaalde. L’astrance heeft slechts plek voor 25 gasten en kent een wachtlijst van een half jaar.

Zondag 17 en maandag 18
Op zondag 17 en maandag 18 juni zullen Parc Broekhuizen's eigen chefs Robert Poel en Thomas Diepersloot worden bijgestaan door maar liefst 14 top-chefs, uit binnen- en buitenland - om elk hun unieke stijl, smaak en beleving te laten proeven aan hun gasten. Op zondag gebeurt dit in de vorm van een uniek diner in restaurant Voltaire. Op maandag is er een feestelijke afsluiting in de vorm van een grootse 'Kitchen Party' in het koetshuis.

Zondag 17 juni: 'Friends at the Parc'
* Joachim Wissler, Vendome***, #47 World's 50 Best Restaurants, Bergisch Gladbach, Duitsland
* Paolo Casagrande, Lasarte*** , Barcelona, Spanje
* Dieter Koschina, Vila Joya**, Lissabon, Portugal
* Shaun Hergatt**, New York, Verenigde Staten
* David García, Corral de la Moreria*, Madrid, Spain
* Roger van Damme, Het Gebaar *, Best Pastry Chef in the World 2017, Antwerpen, België
* Jacob-Jan Boerma, De Leest*** , Vaassen, Nederland

Maandag 18 juni: 'The Royal Dutch Kitchen Party'
* Richard van Oostenbrugge & Thomas Groot, Restaurant 212, Amsterdam, Nederland
* Jannis Brevet, Inter Scaldes***, Kruiningen, Nederland
* Erik van Loo, Parkheuvel**, Rotterdam, Nederland
* Jan Sobecki, Tribeca**, Heeze, Nederland
* Sidney Schutte, Librije’s Zusje**, Amsterdam, Nederland
* Jarno Eggen, De Groene Lantaarn**, Zuidwolde, Nederland
* Michel van de Kroft, Het Nonnetje**, Hardewijk, Nederland
* Jacob-Jan Boerma, De Leest***, Vaassen, Nederland

Over Parc Broekhuizen
Verscholen in de natuurpracht van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug ligt het historische landgoed Parc Broekhuizen. Een imposante locatie met prachtige gebouwen waar verleden en heden samenkomen. Het landgoed is al honderden jaren oud, maar de inrichting is modern met respect voor de historie. Parc Broekhuizen is een grote culinaire en visuele ontdekking. Landgoed Broekhuizen in Leersum herbergt het restaurant Voltaire, vergaderruimtes, trouwzalen en 22 hotel suites, als mede uit een koetshuis (voor evenementen tot 300 personen) en een orangerie. De door Michelin met drie sterren bekroonde Nederlandse chef Jacob-Jan Boerma is vanaf september 2017 verantwoordelijk voor de culinaire invulling van het landgoed en het bijbehorende restaurant Voltaire.
www.parcbroekhuizen.nl

Artikel delen