Bron tot Bord: zero waste en future farming

Tags: chef

Bron tot Bord: zero waste en future farming

Met 12 topchefs, 12 denk-lunches en een chefstalk met de bekende chef Heinz Reitbauer** is de tweede editie van het Van Bron tot Bord in Nederland-paviljoen op de Horecava dit jaar nóg interactiever. Thema dit jaar is The Future of Farming & Gastronomy. Ook is er op de vooravond een speciaal diner in Hotel De L'Europe.

Na het succes van de eerste editie in 2017 kunnen bezoekers wederom hun kennis vergroten over gezonde streekproducten van eigen bodem en wateren. Proef hoe veelzijdig het aanbod is van meer dan 20 lokale leveranciers uit alle Nederlandse windstreken. Gerenommeerde (sterren)chefs als Eric van Bochove*, Jef Schuur*, Jermain De Rozario, Gert Jan Cieremans, Eduard Roesdi en vele anderen koken Dutch Dishes in black-box cooking sessies van twee uur op de 4 beursdagen. Ook dit jaar is de programmering en presentatie in handen van Farm to Fork schrijver Nico Dingemans, bijgestaan door Culinist Arthur Plink. Van Bron tot Bord in Nederland is een samenwerking tussen Horecava, Bidfood, Vers 24/7 en From Farm to Fork in the Netherlands.

Nieuw op de tweede editie
Waar de nadruk bij editie één op ambachtelijke streekproducten in de 12 provincies lag, ligt de nadruk bij editie twee nu ook op Toekomst met aandacht voor Zero-Waste & Circulariteit, Health Cuisine en Future Farms.  Andere nieuwe elementen zijn:
* Opening door topchef Heinz Reitbauer** (nr. 10 van The World’s 50 Best Restaurants 2017 en eigenaar van Restaurant Steirereck in de Oostenrijkse metropool)
* Nieuw paviljoen, méér bezoekersinteractie
* Inspirerende Future Farmers
* 12 Denk-Lunches met 12 Topchefs en 12 Tafeldames- & heren aan de Farm Table

Denk-lunches en meet & greet
Aan de Farm Table schuiven bekende namen aan uit de Nederlandse gastronomie en de agrarische sector om ideeën en visies met elkaar te delen over The Future of Farming & Gastronomy. Na elke Denk-Lunch is er voor de beursbezoeker gelegenheid voor een Meet & Greet met de tafelheren- en/of dames over het thema. Tijden zijn als volgt:
Denk-Lunches: 11:00-12:00 | 13:00-14:00 | 15:00-16:00 uur (voor genodigden)
Meet & Greet: 12:00-13:00 | 14:00-15:00 | 16:00-17:00 uur (voor publiek)

Diner in Hotel De L'Europe
Ook is er op de vooravond van de Horecava, op zondag 7 januari, een exclusief diner in het luxueuze Hotel De L'Europe waar de twee sterrenchefs Jonathan van Zandbergen van Merlet* en Michel van Riswijk van Landhuishotel De Bloemenbeek* een 4-gangendiner bereiden. Gastheren op deze bijzondere avond zijn topchef Heinz Reitbauer** uit Wenen en Health Cuisine schrijver Nico Dingemans. Er zijn nog een paar plekken beschikbaar, reserveren kan hier.

Artikel delen