Finalisten Gaia Green Awards '18 bekend

Finalisten Gaia Green Awards '18 bekend

De vakjury van de Gaia Green Awards heeft vrijdag 22 juni de 3 finalisten per categorie bekendgemaakt. De award wordt jaarlijks uitgereikt op horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam aan strandpaviljoens, hotels en restaurants die het afgelopen jaar bijzondere prestaties hebben geleverd om hun organisatie in de volle breedte te verduurzamen.

De horecabedrijven die doorgaan naar de finale zijn:
Strandpaviljoens
● Club Zand (Castricum)
● Surfclub Windekind (Koksijde)
● Qi (Breskens)

Hotels
● Court Garden Hotel (Den Haag)
● Villa Magnolia (Oostkapelle)
● StayOkay (Den Haag)

Restaurants
● Meatless District (Amsterdam)
● Pllek (Amsterdam)
● Sjuut (Schinnen)

Uitreiking en jury
De award wordt uitgereikt op het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. Op 18 september 2018 vanaf 16.00 uur zullen in Rotterdam Ahoy de winnaars bekendgemaakt worden en weten we wie de opvolgers zijn van de winnaars van de vorige editie. 

Proces
De genomineerden zijn door de onafhankelijke vakjury beoordeeld op basis van hun aanmelding en een aanvullende uitgebreide vragenlijst over hun inspanningen rondom duurzaam ondernemen het afgelopen jaar. Om tot een goed onderbouwd eindoordeel te komen zullen de finalisten de komende periode bezocht worden door mysterie visitors. Ook zullen de finalisten via sociale media op zoek gaan naar zo veel mogelijk publieksstemmen. Deze worden gewogen meegenomen in het eindoordeel van de jury.

Over de awards
De Gaia Green Awards zijn awards voor horecabedrijven die ondernemen met ruime aandacht voor duurzaamheid. De award is een initiatief van verschillende partijen die actief zijn in de horecasector én op het terrein van duurzaam ondernemen. De partijen die de award dragen zijn Green Key Nederland, Gastvrij Rotterdam, Made Blue Foundation, EKO Keurmerk Horeca, Good Fish Foundation, Bookdifferent.com, SANTAS Koffie, Gastvrij Rotterdam, Olijfbedrijf, hetWerkvan en initiatiefnemer Green Leisure (Group).

Artikel delen