Minder zout op menu tijdens Resto Driedaagse

Tags: chef

Minder zout op menu tijdens Resto Driedaagse

Samen met KHN organiseerde de Nierstichting tijdens de Horecava de kick-off van het smaakvolle event: de Nierstichting Restaurant Driedaagse. Hiermee willen KHN en de Nierstichting restaurateurs enthousiasmeren om mee te doen aan de Restaurant Driedaagse op 6, 7 en 8 maart. Restaurateurs kunnen zich nog tot 18 februari aanmelden voor de driedaagse.

Menno Post, chef-kok en eigenaar van De Bokkedoorns**, liet de aanwezigen van de Horecava proeven hoe smaakvol eten met minder zout is. Tijdens dat culinaire evenement kan het Nederlandse publiek de lekkere en pure smaken van eten met minder zout ontdekken.

Gezondheid
Robèr Willemsen, voorzitter van KHN: “Gezond eten is een trend waar we in de horeca op inspelen. Ook omdat we gezondheid hoog in het vaandel hebben staan. We werken dan ook graag samen met de Nierstichting om van de Restaurant Driedaagse een succes te maken. Want het is belangrijk om minder zout te eten; ook als je uit eten gaat. Ik ben er trots op dat er al veel restaurants meedoen aan dit evenement en hoop dat nog meer restaurants zich aanmelden. Op die manier kunnen we samen laten ‘zien’ en proeven hoe lekker eten is dat minder zout bevat. Gastronomisch genieten en aandacht voor gezondheid gaan dan hand-in-hand!”

Nederlanders eten veel te veel zout
Jaarlijks eten we een kilo te veel zout. Ruim 1,7 miljoen Nederlanders (circa 10 procent van de bevolking) hebben daardoor verborgen nierschade. Slechts 1 op de 5 mensen denkt dat ze zelf te veel zout eten, terwijl maar liefst 85 procent in Nederland te veel zout eet. De Nierstichting en KHN willen daarom met de Restaurant Driedaagse naar voren brengen dat het belangrijk is om minder zout te eten. En dat je culinair kunt genieten van eten met minder zout; ook in de horeca. Menno Post van De Bokkedoorns: “Dat eten alleen lekker is met zout, moet je vooral met een korreltje zout nemen. Wij dragen als restaurant graag bij aan de bewustwording dat minder zout eten belangrijk én lekker is.”

Nierstichting Restaurant Driedaagse
In aanloop naar World Kidney Day op 8 maart 2018 zetten topchefs tijdens de Nierstichting Restaurant Driedaagse zout letterlijk op de kaart door een lekker zoutbewust drie gangen menu te serveren. Mensen die buitenshuis culinair en zoutbewust willen genieten kunnen op 6, 7 en 8 maart hun hart dus ophalen. Bij verschillende toprestaurants door het hele land wordt een 3 tot 5 gangen lunch of diner geserveerd. Vanaf 22 januari a.s. kan een tafeltje worden gereserveerd op www.restaurantdriedaagse.nl.

Artikel delen