Ultralange lunch bij Parkheuvel**

Tags: chef

Ultralange lunch bij Parkheuvel**

Restaurant Parkheuvel** in Rotterdam introduceert de zogeheten Long Lasting Lazy Lunch. Zes uur lang kunnen gasten genieten van de signatuurgerechten van sterrenchef Erik van Loo.

Uitgebreid lunchen op dit niveau is zeer ongebruikelijk in het Rotterdamse, maar Restaurant Parkheuvel, het restaurant van Erik van Loo, wil daar nu verandering in brengen. Het concept, voortgevloeid uit een ritueel van een vaste gast die op zondag uren vertoefde in het restaurant en dit gekscherend zijn Luxury Long Lasting Lunch noemde, bracht van Loo op een idee. "Zo’n uitgebreide lunchcultuur bestaat nog niet in Rotterdam en daar willen we verandering in gaan brengen. Want dat je doordeweeks geen tijd hebt om uitgebreid te lunchen is logisch, maar de zondag leent zich hier juist uitstekend voor’,’ aldus de sterrenchef. 

Kies een gang
De Long Lasting Lazy Lunch wordt aangeboden in vier- (€ 100,-), zes- (€ 120,-) of achtgangen (€ 140,-). Naast vlees- en visgerechten is het ook mogelijk om te kiezen voor vegetarische varianten. De gast kiest zelf het aantal gangen. Hierbij is ook een wijnarrangement mogelijk met wijn-spijscombinaties. 

Thema lunches
Zo nu en dan zal de Long Lasting Lazy Lunch een thema bevatten, zoals de onlangs gehouden Big Bottle Party waarbij Van Loo kookte met andere bekende sterrenchefs uit binnen- en buitenland. Maar gasten kunnen ook worden getrakteerd op een thema zoals wild of asperges. Op de Facebookpagina verschijnen de up-to-date thema lunches.

Achtergrondinformatie
Restaurant Parkheuvel is het tweesterrenrestaurant van chef-kok Erik van Loo. Het restaurant is gelegen in Het Park in Rotterdam, vlakbij de Euromast en biedt uitzicht over zowel het mooiste park van de Maasstad als aan het scheepvaartverkeer op de Nieuwe Maas. Sterrenchef Erik van Loo staat sinds 2006 aan het roer van het restaurant dat al 30 jaar huisvest in de havenstad.

Artikel delen