3 nieuwe concepten in Twentsche Foodhal

3 nieuwe concepten in Twentsche Foodhal

De Twentsche Foodhal in Enschede opent in de komende weken 3 nieuwe concepten en breidt hiermee het aanbod uit. Vanaf dit weekend is er Koreaans streetfood bestellen. In de eerste week van maart openen een Indiase keuken en een gloednieuw burgerconcept.

Omma’s Kitchen opent op 8 februari en laat Enschede en omstreken kennismaken met de Koreaanse keuken. Die is in Nederland minder bekend dan die van grote broers China en Japan. Je kan bij Omma’s onder meer terecht voor echt gezonde Koreaanse lekkernijen zoals kimchi - friszure gefermenteerde groenten - en gimbap..

Aanbod uitbreiden
De Twentsche Foodhal had al enige tijd de wens het aanbod uit te breiden met een burgerconcept. Bij de Burger is een gezamenlijk project van drie ondernemers die al een keuken in de foodhal uitbaten, Little Ribhouse Texas, De Melkbus en Daddy Cool. Zij zeggen gasten te willen verrassen met eerlijke burgers, hotdogs en culinaire frieten, zoveel mogelijk op basis van lokaal ingekochte ingrediënten. Erik Wooldrik van de Twentsche Foodhal vertelt over de totstandkoming van Bij de Burger: “We hebben altijd geroepen dat we met alle keukens samen verantwoordelijk zijn voor het succes van de foodhal. En dat er veel ruimte moet zijn voor samenwerken en van elkaar leren. Bij de Burger is de uitkomst van zo’n samenwerking. En dus voor ons een keuken waar we wel een tikkie trots op zijn.”

Indiase keuken
Ook in de eerste week van maart opent Imli, waar gerechtjes uit de Indiase keuken worden bereid. Daarbij beperken de Indiase koks zich niet tot een bepaald deel van India, maar kiezen zij de lekkerste recepten uit alle hoeken van het land. En daarbij wordt er goed nagedacht over een gebalanceerd aanbod dat zowel vlees- als vega-liefhebbers zal aanspreken.

 

Artikel delen