Oude ‘Coin’ in Maastricht in een nieuw jasje

Oude ‘Coin’ in Maastricht in een nieuw jasje

Dat Maastricht rijk is aan culinaire hotspots, mag algemeen bekend zijn. Aan de Ezelmarkt ligt er een met misschien wel de mooiste naam van allemaal: Au Coin des Bons Enfants.

De ‘Coin’ (in de volksmond) is een voormalig weeshuis en opende in 1949 zijn deuren. In mei openen eigenaren Timo Reichelt (35) en Lino de Vrede (22) het restaurant met een nieuw jasje. Waar nu nog verfkwasten en gereedschap het werk doen, moet straks de wijn vloeien en de tafels vol staan met gerechten. Voor dat eerste is De Vrede verantwoordelijk, voor het tweede Reichelt. De jonge horecaondernemers hebben de ‘Coin’ overgenomen van George Taselaar en staan te popelen om te beginnen. 

Timo Reichelt en Lino de Vrede

Chef de cuisine Reichelt begon zijn loopbaan bij het bekende restaurant Im Schiffchen* in Düsseldorf en werd verder opgeleid in Duitsland, Italië en Spanje door chefs uit het hogere segment. En Reichelt werkte in Maastricht onder meer bij Tout à Fait*. De Vrede werkte als sommelier bij Tout à Fait. Reichelt: “Ik heb veel geleerd van Bart Ausems, chef en eigenaar van Tout à Fait, maar ben nu klaar voor een nieuwe uitdaging. Lino ken ik als een top sommelier die bij Coin kan laten zien wat hij in huis heeft.” Reichelt was al enige tijd om zich heen aan het kijken tot hij werd geattendeerd op de te koop staande Au Coin des Bons Enfants. Reichelt: “Dit was de kans waar ik naar op zoek was.” Ook De Vrede was toe aan iets nieuws: "Het kwam op het perfecte moment. Ik ben 22 jaar en heb niks te verliezen. En dan als Maastrichtenaar eigenaar worden van deze topzaak, dat is echt fantastisch!”

Traditie voortzetten

Wie verwacht in een totaal nieuwe, hippe en trendy zaak terecht te komen heeft het mis. De Vrede: “De Coin is één en al historie. Het zou vreemd zijn als we dat te grabbel zouden gooien. Daarom moderniseren we waar nodig, maar houden we vooral de bekende sfeer en ziel in de zaak. De kaart zal wel een mix zijn van klassiek en modern." George Taselaar is vol vertrouwen over zijn opvolgers. “Ik ben vooral blij dat de traditie hier wordt voortgezet. Het voelt toch een beetje als mijn kindje. Nou, dat is bij Timo en Lino in goede handen, daar ben ik van overtuigd. Reichelt: “Alleen al dat je je eigen muziek kunt aanzetten als je binnen komt, heerlijk. Ik ben nu al trots dat deze prachtige zaak van ons is. Ik weet dat het ambitieus is, maar wij gaan er alles aan doen om Au Coin des Bons Enfants de Michelinster terug te geven die het restaurant in 2006 ontving en in 2012 kwijtraakte.”

Artikel delen