Beerpairing: 4 bier en snack combinaties voor tijdens het WK

Mexicano mini bier

Beerpairing: 4 bier en snack combinaties voor tijdens het WK

Met een goede upsell van bier en snacks kun je flink meer omzet behalen. Belangrijk dus om je personeel goed te instrueren en al helemaal nu er een drukke periode met het WK voetbal op de agenda staat. Welke bieren en bijbehorende snacks kun je je gasten het beste adviseren? Hierbij vier tips voor goede bier en snack combinaties.

Klassieke Amerikaanse IPA met de Mexicano® Mini

Nieuw op de borrelkaart is de Mexicano® Mini. We kennen de grotere variant allemaal, en deze versie is ideaal voor de borrelplank tijdens het WK of gewoon als portie om te delen. En daar hoort ook een passend glas bier bij. “De Mexicano® Mini gaat heel goed samen met een klassieke Amerikaanse IPA”, zegt Puck Kerkhoven, culinair journalist en schrijver van het boek Bier & Food. “Een IPA heeft gemiddeld iets meer alcohol en je hebt een krachtig bier nodig dat overeind blijft bij deze pittige snack. De hoppen uit Amerika bevatten iets fruitigs, zoals grapefruit en limoen en dat werkt goed bij de Mexicano® Mini. Adviseer je gasten wel de reguliere IPA, niet de mildere (die valt weg) of een dubbele IPA (die blaast alles weg). Vuur & Vlam van Brouwerij de Molen of Gaia van Oedipus zijn hier heel lekker bij.”

En de 0.0-bieren? "Zowel de alcoholvrije pils als IPA kan ook heel goed. Die zijn lekker fris en verfrissen je mond. Budels en Heineken smaken hier goed bij. De beste alcoholarme optie vind ik de Playground IPA van vandeStreek, een veelbekroonde non alcoholic IPA."

Fruitige IPA met RED CURRY MINI KROKETJES

Nét even iets anders aanbieden dan je gasten gewend zijn, dan zorg je voor een verrassingseffect. Met de Red Curry Petit Croquettes van Cas Culinair zit je goed. Ze zijn licht pittig van smaak door de basis van rode boemboe met rode pepertjes. Bij deze snack moet wel een krachtig, maar fris biertje geserveerd worden. Gerard Molenaar, biersommelier, schrijft voor Entree over bier en verzorgt maandelijks de bierrubriek: “IPA’s gaan goed samen met deze Red Curry kroketjes. Deze zwaar gehopte bieren staan bekend om een stevige bitterheid, maar wel in combinatie met frisheid. IPA is dan ook goed te serveren bij snacks en gerechten die ook wat krachtiger zijn. Een mooi voorbeeld van een IPA is Mooie Nel van Jopen. Deze IPA heeft veel hoppige fruitigheid met een kick. Ook IPA van Brouwerij ‘t IJ kan hierbij geserveerd worden.”

Ontdek ook de andere smaken van Cas Culinair

Probeer de producten van Cas Culinair

Nieuwsgierig geworden naar de Red Curry mini kroketjes? Vul het formulier in via onderstaande button en ontvang een snack naar keuze.

Vraag je proefpakket aan!

Hefe Weizen met Kipfilet krokantjes

Bieren zoals de Hefe Weizen zijn goed te combineren met de wat lichtere snacks. Dit bier past goed bij snacks met kipfilet, zoals de Kipfilet Krokantjes van Beckers. Je gasten denken bij Hefe Weizen misschien aan een witbier, maar weizen betekent tarwe en niet wit. Weizen is een fris en doordrinkbaar tarwebier, met wortels in Zuid-Duitsland. Snacks die goed combineren met frisheid passen goed bij dit type bier, aldus Molenaar. "De Kipfilet Krokantjes en een glas Weihenstephaner is dus een gouden combi." 

Pils met Luxe Brabantse Bitterballen

Misschien wel de meest bekende snack in Nederland: de bitterbal. CAS Culinair heeft een luxe Brabantse variant met de beste salpicon en gemaakt van draadjesvlees. Speciaal aan deze bitterballen is, is dat er een liaison (eidooiers en room) en een speciale kruidenmix worden toegevoegd aan de salpicon.  CAS Culinair is de enige in de wereld van krokettenmakers die dit doen bij rundvlees kroketten en bitterballen. Het zorgt voor de perfecte smeuïgheid van de ragout.

Bitterballen combineren heel goed met reguliere pils en 0.0-bieren. Je kunt de Luxe Brabantse bitterballen ook serveren met een bier van Nederlandse bodem. Zet bijvoorbeeld een proeverij van Nederlandse bieren samen met bitterballen en Mexicano® Mini's op je menukaart.

PROBEER DE MEXICANO® MINI

Zet je snacks tijdens het WK op een andere manier in en profiteer nu van deze scherpe introductie-aanbieding! Klik op de button, bestel twee dozen Mexicano® Mini (50 stuks per doos) en ontvang de derde doos gratis.

Bestel hier!

Artikel delen