Meer snack- en drankomzet tijdens het WK-voetbal? Lees deze 4 tips

wk voetbal

Meer snack- en drankomzet tijdens het WK-voetbal? Lees deze 4 tips

Het WK-voetbal staat voor de deur. Oranje vlaggetjes en extra voorraad worden ingeslagen. Want iedereen weet: het WK zorgt voor veel bezoek. Zelfs op een maandagmiddag. Hoe haal je nu het meeste uit deze periode als horecaondernemer? Hierbij 4 tips om meer uit je snack- en drankomzet te halen.

1. Maak een eigen WK-poule

Niets is leuker dan met vrienden, familie en collega’s te strijden om wie er het meeste verstand heeft van voetbal! Maak als bedrijf een eigen poule aan en promoot dit via je social media kanalen of een poster op je raam. Vaste gasten, vriendengroepen en mensen uit de buurt worden op deze manier naar jouw zaak getrokken om live voetbal te kijken. Maak het nog aantrekkelijker door een prijs te koppelen aan de poule. Elke deelnemer legt bijvoorbeeld vijf euro in en de winnaar ontvangt het totaal bedrag aan bartegoed.

2. Zet WK-deals in

WK-voetbal betekent drukte in de bars en kroegen. Denk als ondernemer slim na voor jou en je personeel. Verkoop bijvoorbeeld kannen met bier in plaats van enkele bierglazen. Dit is niet alleen gemakkelijk voor je gasten die niet meer om de haverklap in de rij voor de bar moeten staan - en zo mogelijkerwijs een doelpunt missen - maar het is ook handiger voor het barpersoneel. Naast dranken, kan je ook specials en deals inzetten voor snacks. Laat je gasten in de drukte niet zelf bittergarnituren samenstellen, maar stel zelf een WK-snackmix samen. Varieer met vega- en vleessnacks en verschillende smaken. De Mexicano® Mini is de pittige tegenhanger die in deze snackmix niet mag ontbreken!

3. Specials op de menukaart

Wie het speelschema van het WK bekeken heeft, heeft vast al ontdekt dat de wedstrijden niet altijd om half 9 's avonds starten, maar soms ook rond lunch- of dinertijd plaatsvinden. Zorg ervoor dat je gasten niet wegblijven, maar maak het juist aantrekkelijk door specials op de menukaart te zetten.

Verras je gasten met de Mexicano® Mini op de kaart. Deze kruidige snacks zijn breed inzetbaar en daarom perfect om altijd achter de hand te hebben. Zo is deze Mexicano® Mini perfect als snack, maar deze snack is ook te gebruiken als vulling voor een wrap, panini of flatbread bij een lunch- of dinergerecht. Zelfs als topping op loaded fries is de Mexicano® Mini goed geschikt. Last but not least: de Mexicano® Mini is natuurlijk ook een absolute topper voor op de borrelplank!

Mexicano_Loaded fries Mexicano_Mini_Borrelplank_Bier_topshot_website


4. Tapbier voor de helft van de prijs

Tapbier voor de helft van de prijs? Dat klinkt misschien niet heel aantrekkelijk, maar toch kan het je flink wat omzet opbrengen. Wanneer je bar of kroeg vol zit met oranje toeschouwers en Nederland verliest, zijn veel supporters geneigd om naar huis te gaan. Want waarom zou je blijven als er geen reden meer is voor een feestje? Juist, als je goedkoop je verdriet weg kan drinken! Vermeid dat je zaak leegstroomt, houdt de feestelijke sfeer erin en verkoop een kwartier lang dranken tegen een reduceert bedrag. Na dit kwartier hanteer je weer je normale prijzen en is iedereen hopelijk de nederlaag weer vergeten. 

PROBEER DE MEXICANO® MINI

Zet je snacks tijdens het WK op een andere manier in en profiteer nu van deze scherpe introductie-aanbieding! Klik op de button, bestel twee dozen Mexicano® Mini (50 stuks per doos) en ontvang de derde doos gratis.

Bestel hier!

Artikel delen