Het contract tussen Michelin en Delamar in Amsterdam loopt af: is de Michelin-uitreiking in 2024 in Maastricht?

Michelin - Headerfoto

Het contract tussen Michelin en Delamar in Amsterdam loopt af: is de Michelin-uitreiking in 2024 in Maastricht?

De bekendmaking van de Michelinsterren vond de afgelopen jaren plaats in het Delamar Theater in Amsterdam. Nu het contract afloopt, is de vraag: waar is de uitreiking van 2024? Geruchten gaan dat het tijdens de BBB-beurs in Maastricht is, in oktober 2024. We vragen Werner Loens, hoofdinspecteur Michelin van de Benelux, en een woordvoerder van de BBB om een reactie.

Werner Loens: "Er is nog niks getekend en de onderhandelingen zijn nog steeds gaande. Aan het eind van het jaar is er een persconferentie met een officiële aankondiging. Of de uitreiking tijdens de BBB-beurs 2024 in Maastricht gehouden wordt? Dat is dus nog niet zeker." Ook een woordvoerder van de BBB-beurs, die ieder jaar in oktober in MECC Maastricht is, kan nog niks officieels zeggen. "Er is nog niks officieels bevestigd." 

Jaarlijkse is de Nederlandse culinaire top aanwezig op de uitreiking. Loens: “Iedereen die genoemd wordt in de digitale gids krijgt een uitnodiging. Dat zijn dus restaurateurs met een ster, maar ook met een Bib Gourmand of uit de selectie.”

Nieuwe hoofdinspecteur

Daarnaast zal Werner Loens na 15 jaar stoppen met zijn functie per 1 januari 2024. Hij is nu nog verantwoordelijk voor de Nederlandse Michelingids sinds 2008. De opvolger van Loens blijft anoniem, zijn naam wordt niet bekendgemaakt. 

Artikel delen