Hulst krijgt er binnenkort een nieuw restaurant bij: Bistrôt Bryan, het initiatief van Bryan den Dekker. Na jarenlange ervaring in zowel het laagdrempelige als het hogere segment van de gastronomie, zet Den Dekker nu de stap naar een eigen zaak. Hij financiert Bistrôt Bryan door middel van crowdfunding.
Den Dekker ziet dat er een verandering gaande is in de gastronomie: “We merken dat mensen steeds vaker kiezen voor laagdrempelige concepten die ze steeds opnieuw kunnen beleven, in plaats van slechts een paar keer per jaar naar een sterrenrestaurant te gaan. Een laagdrempeliger concept betekent echter niet dat de kwaliteit minder is, integendeel. Hier wil ik op inspelen met Bistrôt Bryan.”
De beoogde locatie voor Bistrôt Bryan is gelegen aan de Steenstraat in Hulst en straalt veel karakter uit. Voor Den Dekker is dit de ideale basis om een gezellige, ongedwongen sfeer te creëren. Het wordt een restaurant waar gasten komen voor lunch of diner en waar gekookt wordt met eerlijke producten. Den Dekker vertelt: “Of je nu komt voor één gerecht of een complete avond uit met mooie gerechten en bijpassende wijnen: alles is mogelijk.”
Om financiering voor het openen van zijn eerste restaurant op te halen, startte Den Dekker een crowdfundingcampagne op het platform CrowdAboutNow. Het doel is om tussen de 80.000 en 160.000 euro op te halen. Het geld is nodig om de overnamekosten van het pand te kunnen betalen en om het interieur aan te schaffen. Met nog 11 dagen te gaan in de crowdfundingcampagne, komt het maximale doelbedrag van minimaal 160.000 euro steeds dichterbij.