Borrelsnacks uit de buurt

Lokal Harvest levert mooie borrelproducten

Borrelsnacks uit de buurt

Het borrelmoment wordt steeds belangrijker, maar Machiel Laumans (tweede van links op de foto), mede-oprichter van Local Harvest uit Huizen, weet als ex-kok dat het als chef niet makkelijk is om tijd in de borrelsnacks te steken. “Daarom leveren wij mooie producten van hoge kwaliteit én van Nederlandse bodem die je snel aan je gasten kunt serveren.”

Traceerbaar vlees

Volgens Machiel Laumans hoeft wat lekker is niet van ver te komen. De Livar-frikandelletjes van Local Harvest komen van Limburgs kloostervarken. De Ouderkerks blond-bitterbal vindt zijn oorsprong tegenover de Amsterdam Arena. Laumans: “Iedereen kan langs die boerderij fietsen en in de stallen kijken hoe de koeien het hebben.” In Amsterdam-Noord worden de bitterballen in elkaar gedraaid.

*Tekst loopt door onder de foto's

Borrelplank Lokal Harvest

Nederlandse charcuterie

Naast de gangbare bitterbal - ze verkopen naast Ouderkerksblond ook een eigen merk bitterbal en die van Holtkamp – biedt Local Harvest met bijzondere Nederlandse charcuterie ook luxere hapjes, zoals Livar rauwe ham, coppa en venkelsalami. “We hebben een mooie ingedroogde runderentrecote van het Gronings weiderund dat onder andere bij restaurant Moon in Amsterdam op de kaart staat”, aldus Laumans.

'Iedereen kan langs die boerderij fietsen en in de stallen kijken'

Vega en veganistisch hoort erbij

Bij Local Harvest kun je naast de snacks met vlees ook kiezen uit een vega(n) assortiment, dat steeds verder uitbreidt. Zo zijn er inmiddels drie soorten kaasstengels en drie soorten truffelkroketjes en wordt de bitterbal met rode curry en oesterzwamsteeltjes bij een aantal toprestaurants geserveerd, waaronder Hotel V and The Lobby in Amsterdam. Verrassend is volgens Laumans de Pacora, een kant-en-klare Indiase snack met kikkererwten en rode ui. Passend bij de lente zijn er aspergekroketjes.

*Tekst loopt door onder de foto

Borrelsnacks van Lokal harvest

Aantrekkelijke prijs

Local Harvest heeft alles in eigen beheer. “Wij zijn flexibel, aantrekkelijk in prijs en we werken alleen met kleinschalige familiebedrijven waarmee ik korte lijntjes heb”, zegt Laumans. “Als horecaondernemer zou ik niet overgeleverd willen zijn aan de grillen van de groothandel, ik vind dat daar teveel marge wegsijpelt.” Local Harvest produceert bij vijf verschillende ragoutproducenten om diverse niches te kunnen bedienen. “Niet iedereen heeft een ketel van vierhonderd liter, of überhaupt frituur. We hebben ook ovensnacks. Ik vind het erg leuk om die verscheidenheid en soms ook maatwerk, zoals de bierbitterbal met twee sterren Beter Leven Keurmerk-vlees erin, te bieden.”

 

Alles voor de borrelkaart

Local Harvest uit Huizen bestaat tien jaar. Hun borrelproducten van Nederlandse bodem worden met zorg en liefde gemaakt. Daarom werken ze nauw samen met kleinschalige producenten en leveranciers. Ze leveren nu aan 120 horecazaken, van sterrenrestaurant tot café op de hoek, en dat aantal groeit.

Artikel delen