Cateraar Appèl over Garden Gourmet: 'Mensen proeven geen verschil met echt vlees'

ADV - GARDEN GOURMET - Nestle - Header

Cateraar Appèl over Garden Gourmet: 'Mensen proeven geen verschil met echt vlees'

De eiwittransitie staat hoog op het prioriteitenlijstje bij cateraar Appèl. Plantaardige items zijn dan ook geliefd in de keuken van de cateraar, helemáál als ze ook nog gezond zijn.

Floris Gerrits van cateraar Appèl heeft een missie: “Ons eetpatroon moet anders. Gezonder, minder vlees en meer plantaardige eiwitten.” Gerrits heeft een indrukwekkend cv als het gaat om de duurzame keuken. Hij werkte voorheen als chef bij restaurant Pollevie, dat onder zijn leiding belandde in de wereldwijde top 100 van beste groenterestaurants.

Sinds ruim anderhalf jaar is hij bij Appèl als menu-engineer verantwoordelijk voor alle recepturen die binnen het bedrijf gebruikt worden. “Ik heb de opdracht gekregen om hier de eiwittransitie vorm te geven en aan te jagen. Natuurlijk; onze klanten vragen om een duurzamer menu. Maar we zijn ook intrinsiek gemotiveerd om Nederlanders gezonder en duurzamer te laten eten.”  

*De tekst gaat verder onder de foto's

ADV - GARDEN GOURMET - Nestle 1 ADV - GARDEN GOURMET - Nestle


Ruim 650 locaties 

Appèl werd ruim 45 jaar geleden opgericht en groeide uit tot één van de grootste cateraars van ons land. Inmiddels bedient het bedrijf meer dan 650 locaties door heel Nederland: onderwijsinstellingen – van basisscholen tot campussen –, zorginstanties en bedrijfsrestaurants. Appèl verzorgt vooral lunchcatering. “Soep, belegde broodjes en vaak een saladebar. De laatste jaren staan er ook steeds vaker warme maaltijden op het menu,” aldus Gerrits.          

Ideaal tussenstation 

Voor zowel de warme als koude gerechten gebruikt Gerrits onder meer plantaardige producten van GARDEN GOURMET. Gerrits: “De plantaardige filetstukjes gaan bijvoorbeeld heel goed in een Caesarsalade of Thaise curry. Het vegan gehakt is erg lekker op een vlam tosti – die we vaak serveren op scholen – en natuurlijk in een vega Bolognesesaus. De reacties? Veruit de meeste mensen proeven het verschil niet met echt vlees.” Een gezond aanbod is een streven in het onderwijs.

Ook daarom passen de items van GARDEN GOURMET zo goed, vindt Gerrits: “Vleesvervangers zijn het ideale tussenstation voor mensen die minder vlees willen eten. Voorheen moesten ze vooral zo veel mogelijk op vlees lijken, en deed het er minder toe wat erin zat. GARDEN GOURMET zette gezonde items als één van de eerste producenten hoog op de agenda. Veel van hun producten zijn nu minstens zo gezond als de dierlijke variant.”  

*De tekst gaat verder onder de foto's  

ADV - GARDEN GOURMET - Nestle 3 ADV - GARDEN GOURMET - Nestle 2


Ook over de samenwerking met GARDEN GOURMET is Gerrits erg te spreken: “Ze zijn bijvoorbeeld altijd in voor promotie op onze locaties, compleet met pop-up unit en gratis items. Leuk vanwege de reuring, maar zo’n actie creëert ook draagvlak voor een plantaardig menu. Het is altijd een schot in de roos!”

Artikel delen