'Groene' bedrijfscateraar Leo is actief op 70 locaties

Bedrijfcateraar Danny Meijer (links) en een gezond en plantbased buffet

'Groene' bedrijfscateraar Leo is actief op 70 locaties

Bij bedrijfscateraar Leo ligt de focus op koken volgens de seizoenen, gezonde gerechten en een groot plantbased aanbod. Daarvoor maakt de cateraar gebruik van de producten van GARDEN GOURMET én de praktische recepten die de chefs leren tijdens workshops.

Actief op 70 locaties

Niet met het vingertje wijzen, wél sturen op bewustwording. Het is één van de uitgangspunten bij Leo, een bedrijfscateraar die actief is bij ruim 70 locaties in het midden van het land. De lunches worden op elke locatie vers bereid en vervolgens geserveerd in buffetvorm.

“Vanuit het servicekantoor worden menucyclussen gedeeld ter inspiratie, maar onze teamleden houden de vrijheid om zelf invulling te geven aan de gerechten. Op deze manier kunnen we altijd voorzien in de behoefte van de lunchgast,” vertelt Danny Meijer, Assortiment & Concept Manager.

*Tekst gaat verder onder de foto's

Leo-Cathering-Garden-Gourmet

Leo heeft een grote diversiteit aan lunchgasten, van productiebedrijven tot kantooromgevingen. “Dat maakt het soms een uitdaging om een menu samen te stellen dat iedereen aanspreekt en past binnen onze groene visie. Maar met een goed en breed aanbod lukt dat altijd,” aldus Danny. Die groene visie houdt onder meer in: koken volgens de seizoenen, nadruk op een plantbased en zo puur en onbewerkt mogelijk aanbod, en een grote focus op de vitaliteit van de lunchgasten.

“Daarnaast proberen we het bewustzijn te vergroten van de impact die voeding heeft op zowel je gezondheid als op de planeet. Dat doen we onder meer met schermen in de bedrijfsrestaurants, signing op het buffet, ons magazine Inspired en met tafelkaartjes met QR-codes die verwijzen naar onze website met meer info, leuke weetjes en tips.”

*Tekst gaat verder onder de foto

Plantbased-Buffet-Garden-Gourmet
Gezond en plantbased buffet

Praktische receptuur

Het menu bestaat vaak uit onder andere salades en saladecomponenten, soepen en belegde broodjes. Om de plantbased keuken toegankelijk(er) te maken, gebruiken de chefs van Leo de producten van GARDEN GOURMET. “Ik werk al acht jaar met Garden Gourmet, ook bij mijn vorige werkgever. De smaak en structuur van de producten zijn top,” aldus Danny.

'De smaak en structuur van de producten zijn top'

Hij en zijn collega’s volgen geregeld workshops bij het merk: “Daar doen we volop inspiratie op, bijvoorbeeld over hoe we de producten kunnen toepassen. De receptuur is altijd erg praktisch en goed uitvoerbaar.

Laatst maakten we bijvoorbeeld een Aziatische soep met gemarineerde plantbased filetstukjes. Heerlijk. Zo’n gerecht noemen we in ons menu dan ‘Aziatische bouillon’. Dat werkt beter dan ‘vegetarische kippensoep’.” In 2024 zal in de menu’s van Leo nog meer aandacht zijn voor de plantbased producten van GARDEN GOURMET: “We laten lunchgasten vaak proeven en merken dat de producten enorm goed ontvangen worden. Volgend jaar hopen we nog meer mensen enthousiast te maken.”

Lunchinspiratie-Garden-Gourmet-Plantbased-Filetstukjes
Lunchinspiratie met plantbased filetstukjes van GARDEN GOURMET
Artikel delen