Hans van Wolde van Brut172**: 'Volgend jaar scoren we 19 punten'

Hans van Wolde en Viva Vroemen

Hans van Wolde van Brut172**: 'Volgend jaar scoren we 19 punten'

Gault&Millau lanceerde vandaag hun gids in TivoliVredenburg in Utrecht. Restaurant Brut172** in Reijmerstok van de uitgesproken chef-kok en ondernemer Hans van Wolde stijgt naar 18.5|20 punten. Wij spraken Van Wolde over de gidslancering. "De punten van Gault&Millau zullen je altijd wat brengen."

Goed op elkaar ingespeeld

Gault&Millau spreekt lovend over het restaurant: "Restaurant Brut 172** schaart zich bij de allergrootsten. Limburgse storytelling zet de boventoon zet en lokale producenten en leveranciers worden breed uitgedragen.Chef-kok Hans van Wolde en zijn jonge team zijn goed op elkaar ingespeeld. "De jongens en meisjes zijn, als een heel goed voetbalteam, op elkaar ingespeeld. Ze zijn elke dag gemotiveerd. Onze gasten vertrekken met blije gezichten", vertelt Van Wolde. 

Limburg is goed vertegenwoordigd

Hans van Wolde is trots op de provincie waar hij zijn restaurant heeft: "Limburg is heel goed vertegenwoordigd en gelukkig ook maar. De uitgereikte prijzen zijn compleet verdiend. Ik vind het wel erg jammer dat Restaurant De Leuf in Ubachsberg niet omhoog gegaan is. Het restaurant zit echt al vijf jaar lang op 17|20 punten, terwijl die Robin van de Bunt super ambitieus is. Wat mij betreft zou De Leuf zeker wel 17,5 of 18 punten mogen hebben."

Jong talent

"Bijna achthonderd bezoekers waren hier vandaag. Dat is een goede opkomt. Ik vind het heerlijk om te zien hoeveel jong talent er is. Gault&Millau is door Godfried van der Lugt helemaal opnieuw in de markt gezet. Dat vind ik echt. Het hoeft hier niet zo stijf te zijn als bij Michelin."

'Het hoeft hier niet zo stijf te zijn als bij Michelin'

"De punten van Gault&Millau doen mij persoonlijk niet echt veel. Ik ga niet voor de puntjes. Alles wat ik doe, doe ik echt voor de jongere generatie, maar de punten van Gault&Millau zullen je altijd iets brengen. Volgend jaar scoren we 19 punten. Met Brut172** hebben we altijd plannen. Heel veel plannen. Mooie plannen. Wacht maar af."

Artikel delen