Chef-kok Marco Prins verruilt Grace in Rotterdam voor The Chef's Table*** in New York

Marco Prins en Max Natmessnig

Chef-kok Marco Prins verruilt Grace in Rotterdam voor The Chef's Table*** in New York

Marco Prins, de chef-kok van restaurant Grace in Rotterdam, verruilt Nederland voor Amerika. Eind september start zijn nieuwe avontuur in New York en gaat hij aan de slag bij het gerenommeerde restaurant The Chef's Table***. Samen met sterrenchef Max Natmessnig wordt hij co-executive chef. 

Foto: Marco Prins (links) en Max Natmessnig

Dit is de laatste week van chef-kok Marco Prins in de keuken van Grace in Rotterdam (van ondernemer Herman Hell). In september vertrekt hij namelijk naar New York om daar aan de slag te gaan in het gerenommeerde restaurant The Chef's Table***. Dit gaat hij samen doen met Max Natmessnig van Alois** in München. De chefs kennen elkaar al jaren en werkten samen bij Oud Sluis en eerder ook al bij The Chef's Table***.

Eerder samengewerkt

Prins en Natmessnig volgen de Mexicaanse chef-kok César Ramirez op. Hij vertrok vanwege een arbeidsconflict, waarna het restaurant abrupt sloot. Op 4 oktober gaat The Chef's Table*** weer open. Prins keert weer terug naar New York: eerder verdiende hij hier bij Ukiyo een Michelinster. Natmessnig kookte twee sterren bij Alois in München. Of The Chef's Table*** haar drie sterren in de toekomst behoudt, moeten we nog afwachten. Prins vertelt: "Ik ben verheugd om terug te keren naar Chef’s Table en een menu te creëren dat voldoet aan en de hoge verwachtingen overtreft die gasten gewend zijn bij Chef’s Table."

Beste chef-koks ter wereld

"Max en Marco behoren tot de beste chef-koks ter wereld, met een prestigieuze culinaire achtergrond en uitgebreide kennis van onze normen bij Chef’s Table. We zijn benieuwd naar wat ze zullen creëren voor hun proeverijmenu wanneer we onze deuren in oktober heropenen", zegt Moe Issa over het nieuwe avontuur van The Chef's Table***.

Artikel delen