Michelin voegt drie nieuwe restaurants toe aan hun gids voor augustus 2023

Sterren restaurants nieuwe Michelin Gids augustus 2023

Michelin voegt drie nieuwe restaurants toe aan hun gids voor augustus 2023

Nieuwe maand, nieuwe inschrijvingen! Michelin heeft voor de maand augustus weer drie nieuwe zaken aan hun gids toegevoegd. Je leest meer over deze restaurants in het overzicht hieronder.

1. Puur Sanh in Berg en Dal

Stijn Hinke en Sarah Norris zijn sommeliers met een passie voor gastronomie en eigenaren van restaurant Puur Sanh. Het restaurant is te vinden aan de Zevenheuvelenweg in Berg en Dal. Op de avonden dat het stel in de zaak werken staat Sarah met chef-kok Jean-Paul Witte in de keuken en doet Stijn samen met een hulpkelner de voorkant.

Michelin schrijft: "Creatief, gedurfd en spannend: de keuken van Puur Sanh boeit. Chef Witte heeft aandacht voor plantaardig en kijkt graag over de grenzen. Zo gaat hij texturen van ananas combineren met een beignet van zoete aardappel, een crème van kokos en kerrie, spicy venkel- en sesamzaadjes en een crème brûlée van aardappel. Gewaagd, maar zeker geslaagd! Laat u ook verleiden door een plekje op het terras en check zeker de mooie whiskycollectie en leuke wijnen. Puur genieten!"

2. Robuust in Vollenhove

Restaurant Robuust in het Overijsselse Vollehove is sinds 2017 te vinden aan het Kerkplein. Het restaurant is gelegen naar de Sint-Nicolaaskerk, soms ook Bovenkerk genoemd. Eigenaren van het restaurant zijn de broers Raimon en Peter Ian Pot.

"Achter dit gezellige restaurant staan twee broers die je gerust als robuust mag omschrijven: chef Raimon en gastheer Peter Ian", schrijft Michelin. "Verwacht uitgesproken smaken op het bord, zoals die beurre blanc met fijne pit die een perfect in de pan gebakken moot kabeljauw de nodige generositeit geeft. Die kwaliteit typeert trouwens zowel de eerder klassieke bereidingen als het creatievere menu. Laat u zeker adviseren door de gastheer wat bieren betreft, zijn aanbod en kennis zullen u niet ontgoochelen!", aldus de Michelin gids.

3. Le Sable in Veldhoven

Chiel Sap en Laura van der Velden zijn eigenaren, en eveneens chefs, van restaurant Le Sable. Het restaurant is te vinden aan de Zandoerle in Veldhoven. Bij Le Sable staat de Franse keuken centraal maar hebben de gerechten ook invloeden van andere wereldse keukens.

Michelin schrijft: "De charme van het rustige Zandoerle straalt af op deze oude hoeve. Het decor bundelt authenticiteit en stijlvolle intimiteit, de verwelkoming door de eendjes is bijzonder leuk. Chef Chiel en gastvrouw Laura kunnen ondanks hun jonge leeftijd terugvallen op heel wat ervaring en talent. Het bord weerspiegelt die jeugdige frivoliteit. Alhoewel de basis Frans klassiek is, houdt de chef van bewerking en serveert hij een gerecht graag in verschillende borden. Denk aan lamsvlees dat in sukade wordt geserveerd, naast een stoof van de schouder (met een geweldig intense jus!) en ook nog eens een rosé lamsribstuk. De ambitie van Le Sable is voelbaar en dat maakt het net zo interessant."

Artikel delen