Denemarken duurste land om Michelin te eten, Vietnam goedkoopste

Michelin

Denemarken duurste land om Michelin te eten, Vietnam goedkoopste

Het internationale food magazine Chef's Pencil introduceert een nieuw onderzoek naar kosten in Michelin-restaurants wereldwijd. Het team analyseerde meer dan 3.500 zaken in meer dan veertig landen. Denemarken kwam naar voren als duurste land en Vietnam als goedkoopste. 

Prijzen per Michelinster

Zoals verwacht betaal je volgens Chef's Pencil meer voor Michelinzaken met twee of drie sterren. Uit het onderzoek blijkt dat je ongeveer 94 euro meer betaalt per extra ster. Gemiddeld kost een menu bij een zaak met één ster € 155, met twee sterren € 240 en met drie sterren € 334. 

Duurste landen met Michelinrestaurants

Ook speelt geografie een grote factor bij het bepalen van de prijzen van Michelinmenu's. Denemarken is het duurste land om te eten. Hier kost een menu gemiddeld € 295. Landen die volgen zijn Hong Kong, Ijsland, Singapore, de Verenigde Staten en Zweden.

Het goedkoopste land om Michelin te eten is Vietnam. Hier kost een menu gemiddeld € 121. Het aanbod is hier wel beperkt, omdat de gids pas in 2023 werd geïntroduceerd en het land nu vier Michelinrestaurants heeft. Daarna volgen Brazilië, Malta, China en Griekenland als goedkoopste landen. 

michelin-prices-global-map-1300x1099.png

Kosten Michelin eten in Nederland

In Nederland kost een menu gemiddeld € 160 en is hiermee minder goedkoop dan de Europese landen Griekenland en Oostenrijk. Rotterdam is in Nederland de duurste stad om Michelin te eten met een gemiddelde prijs van € 195. Amsterdam (€ 158) en Maastricht (€ 152) zijn goedkoper. 

michelin-prices-europe-final-1300x1113.jpg

 

Artikel delen