Deze drie restaurants werden toegevoegd aan de MICHELIN Gids Nederland

MICHELIN Gids Nederland

Deze drie restaurants werden toegevoegd aan de MICHELIN Gids Nederland

Elke maand maakt MICHELIN bekend welke restaurants zij opnemen in de MICHELIN Gids Nederland. Deze maand zijn het Basiliek in Harderwijk, Rura by Naomi & Joey in Roermond en Sinck in Amsterdam.

Basiliek in Harderwijk

Basiliek in Harderwijk is een fine-dining-restaurant dat in 2007 werd beloond met één Michelinster. Dit jaar verkocht chefkok Rik Jansma het sterrestaurant aan Yornie van Dijk. Hij zette het restaurant volledig naar zijn hand.

MICHELIN schrijft hierover: "Het interieur combineert gepersonaliseerde tekeningen, brute muren en luxueuze materialen. Kortom: een gezellige plek waar de open keuken je aandacht trekt. Chef Van Dijk maakt zich de nuances van de hedendaagse keuken eigen, met een beheerst evenwicht tussen aciditeit en pit. Details als onrijpe en groene aardbeien bij dry aged hamashi geven zijn gerechten een extra dimensie. Of wat dacht je van snoekbaars uit het IJsselmeer dat in palingboter wordt gegaard, in combinatie met smaakmakers als oesterblad, huacatay voor wat pit en frisse groene appel? Wees maar zeker: Basiliek is in goede handen!"

'Basiliek is in goede handen!'

Rura by Naomi & Joey in Roermond

Naomi Habets en Joey Remie openden in Rura by Naomi & Joey in Roermond. Het is een casual-fine-dining-restaurant met twee menu's: één menu dat bestaat uit groente en één menu dat, naast groente, ook vlees en vis bevat.

MICHELIN schrijft hierover: "De intieme sfeer van het restaurant is laidback en gezellig. En of Joey nu enkel met groenten kookt of niet, steeds valt zijn voorkeur voor bewerkte gerechten op. Mooie producten geeft hij graag verschillende gedaantes, diepe Franse sauzen en wereldse ideeën zorgen voor punch. Een voorbeeld van zijn veelzijdigheid? Wij smulden van een filet van roodbaars die feilloos op een zuurdesembroodje was gebakken, bijgestaan door een lekkere antiboise van tomaat en een fris kruidenslaatje om het plaatje rond te maken. Dergelijke zomerse gerechten hebben nu plaats gemaakt voor stevigere kost, zoals patrijs met bloedworst en zuurkool. Niet te weerstaan!"

Sinck in Amsterdam

Op de Prinsengracht in Amsterdam zit Sinck. Het is een wijnbar en restaurant in één en wordt gerund door chefkok Sander Bierenbroodspot, sommelier Sebas Joosten en restaurantmanager Timo van der Stad. 

MICHELIN schrijft over Sinck: "Amsterdammers en toeristen spreken maar al te graag af in het bruisende Sinck. Dit oude pand aan de Prinsengracht charmeert met zijn terras aan het water en leuk bistrodecor. De gezochte wijnkaart (er is een wijnbar op de -1) en moderne creaties matchen perfect. Chef Sander kookt rechttoe rechtaan. Enkele elementen die vol op smaak zijn en sauzen voor een fijne begeleiding. Wij genoten er bijvoorbeeld van smeuïge burrata die werd begeleid door rijpe coeur de boeuf tomaat, zacht smakend ijs van savoramosterd voor een subtiel pitje, een bouillon van tomaat en crumble van zwarte olijf. Dit soort doeltreffende gerechten typeren Sinck en verklaren meteen waarom deze zaak in de smaak valt. Dit is echt wel Amsterdam op z’n coolst!"

Artikel delen