Dit zijn de 16 winnaars van de Gault&Millau Awards 2022

Dit zijn de 16 winnaars van de Gault&Millau Awards 2022

Vanmiddag werd de nieuwe Gault&Millau gids 2022 op feestelijke wijze gelanceerd in TivoliVredenburg in Utrecht. Tijdens het event werden ook de Gault&Millau Awards uitgereikt aan de winnaars van het jaar 2022 in categorieën als ‘Chef van het Jaar’, ‘Jonge Topchef van het Jaar en ‘Ontdekking van het Jaar’. In dit bericht lees je welke chefs met de Gault&Millau Awards naar huis gingen.

Winnaars Gault&Millau Awards 2022

Tijdens de feestelijke lancering werden de Gault&Millau Awards uitgereikt aan de winnaars van het jaar 2022. In totaal namen 16 winnaars een Award in ontvangst, met titels als ‘Bistronoom van het Jaar’, ‘Sommelier van het Jaar’ en ‘Cocktailbar van het Jaar’. De prijs voor ‘Chef van het jaar’ ging dit keer naar Syrco Bakker van restaurant Pure C in het Zeeuwse Cadzand. Hij werd geprezen voor zijn creatieve en vaak gedurfde stijl wat ook een stijging naar 18/20 opleverde. De ‘Jonge Topchef van het Jaar’ werd uitgereikt aan de 28e jarige Robin van de Bunt, die sinds 15-jarige leeftijd in keukens werkt en sinds 2017 het roer als chef heeft overgenomen van het ouderlijke restaurant ‘De Leuf’ in Ubachsberg. Michael van der Kroft van restaurant Tres in Rotterdam mocht de award voor ‘Ontdekking van het Jaar’ in ontvangst nemen en komt met 15,5|20 binnen in de gids.

Titel Naam Restaurant
Chef van het Jaar Syrco Bakker Pure C, Cadzand

Jonge Topchef van het Jaar

Robin van de Bunt De Leuf, Ubachtsberg
Bistronoom van het Jaar Yoran Jacobi, Richard van oostenbrugge en Thomas Groot De Juwelier, Amsterdam
Aziatisch restaurant van het Jaar Danny Tsang en Levi Bunt O&O, St. Willebrord
Groenterestaurant van het jaar Merijn van Berlo Choux, Amsterdam
Prijs-Plezier van het Jaar Tommy den Hartog Restaurant 273, Utrecht
Ontdekking van het Jaar Michael van der Kroft Tres, Rotterdam
Sommelier van het Jaar Heleen Boom Bouwkunde, Deventer
Gastvrouw van het Jaar Nadine Mögling Bij Jef, Texel
Ambachtsman van het Jaar Harrie Herfst 't Spiehuis, Soest
Hoogste Nieuwkomer van het Jaar Hans van Wolde Brut 172, Reijmerstok
Terras van het Jaar   De Watergeus, Noorden
Lifetime Achievement Award Wil Demandt Voormalig Bordewijk, Amsterdam
Cocktailbar van het Jaar David Trampe Botanero, Rotterdam
New Chef  on the block Niels van Zijl DeZusters, Maarssen
Beste Wijnkaart van het Jaar Danny Gonzalez Fitzgerald, Rotterdam

 

Gault&Millau Gidslancering

Gault&Millau is dé restaurantgids voor de Nederlandse gastronomie. In de gids die dit jaar alleen in digitale vorm is uitgegeven staan ruim 840 restaurants, welke worden beoordeeld op een schaal van 20 punten. Elk jaar wordt de Gault&Millau selectie op feestelijke wijze gelanceerd, waarbij de belangrijkste Nederlandse chefs en partners bij elkaar komen. Tijdens de lancering werden de awards uitgereikt aan de jaarlijkse prijswinnaars en was er ruimte voor ontmoetingen en netwerken in de foyer van Tivoli Vredenburg. Gault&Millau Nederland directeur Godfried van der Lugt: "Het is onze missie om de Nederlandse gastronomie uit te lichten en liefhebbers van kwaliteit op het bord, met betrouwbare, onafhankelijke informatie de weg te wijzen naar de beste zaken die Nederland te bieden heeft. Talent en mooi ambachtelijk werk en creativiteit moeten we met z'n allen koesteren en belonen"

Artikel delen