Dit zijn de grote winnaars van de FavorFlav Food Top 100

Tags: events

Dit zijn de grote winnaars van de FavorFlav Food Top 100

De FavorFlav Food Top 100 is maandagavond voor de zesde keer uitgereikt. De 100 genomineerden hebben allen - dit jaar - een bewezen bijdrage geleverd als het gaat om het verrijken van de eetcultuur en het eetbewustzijn in Nederland. Van (sterren)chefs tot de perfecte vegan pizza, kookboekenschrijvers, koffiebranders en onze hoofdredacteur Iris Kranenburg.

Foto: Specialpixels

FavorFlav Food Top 100

De redactie van FavorFlav heeft de FavorFlav Food Top 100 samengesteld door middel van suggesties en tips van foodies uit het hele land, van de Hall of Fame met winnaars van vorig jaar, zoals Janny van der Heijden en Joris Bijdendijk, en door de aanbevelingen van gastronomen met een bijzondere staat van dienst, zoals sterrenchefs Jonnie en Thérèse Boer en Robert Kranenborg.

Nummer 1: Miljuschka Witzenhausen

Miljuschka Witzenhausen is de terechte nummer 1 van deze editie van de FavorFlav Food Top 100. Het juryoordeel: "Het ene na het andere culinair magazine gaat op de fles, en wie durft er in die markt een nieuw foodmagazine op te zetten? Miljuschka. Lef, hoor! Samen met een dreamteam van redacteuren en stylisten maakt zij een jaloersmakend mooi magazine – en ook sympathiek: een deel van de opbrengst van het tijdschrift gaat naar het Epilepsiefonds." Naast een magazine heeft ze ook een website gelanceerd met een indrukwekkend archief van haar recepten en was ze in veel tv-programma's te gast. "Ze was weer volop op de buis te zien om haar boodschap van lekker-eten-hoeft-niet-ingewikkeld-te-zijn te verkondigen", aldus de jury. In 2019 nog de tweede plek in de FavorFlav Food Top 100, dit jaar gaat ze er met de hoofdprijs vandoor. 

Nummer 2: Alain Caron en zonen

Alain Caron en zijn zonen David en Tom staan op de tweede plaats. FavorFlav benoemd Alain Caron een 'culinair fenomeen en beroeps-Fransoos' die van vaste waarde is in het veelbekeken tv-programma BinnensteBuiten. Ondertussen bouwt hij – ondanks corona – gestaag verder aan een bescheiden imperium familierestaurants, samen met zijn zonen David en Tom. De teller staat inmiddels op vier: Café Caron, Petit Caron, De Gouden Reael en Cantine de Caron. En eind vorig jaar werden de recepten van de culinaire familie gebundeld in het boek La Table de Caron.

Nummer 3: Robèrt van Beckhoven

Robèrt van Beckhoven is volgens de jury de enige in heel Nederland die zowel meesterpatissier is als meesterbakker. Naast zijn bekendheid vanuit het programma 'Heel Holland Bakt' heeft Van Beckhoven een uiterst succesvol en innovatief online platform opgezet. Via de website 'Meesterlijk van Robèrt' kunnen liefhebbers cursussen volgen, recepten vinden, bak-ervaringen uitwisselen en online bakspulletjes kopen.

Nummer 47: Iris Kranenburg

Iris Kranenburg, hoofdredacteur van Entree Magazine, staat dit jaar op plaats 47. De jury is vol lof over haar verantwoordelijkheden rondom de jaarlijkse Entree Awards. De jury: "63 genomineerde horecabedrijven in 13 categorieën, beoordeeld door een 18-koppige jury die zich buigt over de grote vraag: welke tien bedrijven zijn zó mooi, goed, innovatief, onderscheidend en uniek dat ze de Oscar van de horeca verdienen? Met aan het hoofd van deze jury de altijd goedlachse Iris, die voor de jaarlijkse Entree Awards stad en land afreist om alle zaken hoogstpersoonlijk te besnuffelen. Gewoon naast haar dagelijkse drukke werkzaamheden als hoofdredacteur van horecablad Entree Magazine. Omdat ze het zo leuk vindt, zegt ze. Een vrouw naar ons hart, die de horeca er doorheen trekt - ook in barre coronatijden."

De volledige top 100 lees je hier: De uitslag van de FavorFlav Food Top 100

Artikel delen