Gastvrij Rotterdam 2023: dit is er te doen én schrijf je in voor gratis toegang

Wedstrijdarena Gastvrij Rotterdam

Gastvrij Rotterdam 2023: dit is er te doen én schrijf je in voor gratis toegang

Als liefhebber van gastronomie is Gastvrij Rotterdam dé vakbeurs voor jou om te bezoeken. Van proeverijen, top kookwedstrijden en expert-presentaties tot honderden oesters die zo snel mogelijk geopend worden; need we say more? Lees hieronder welk programma Gastvrij Rotterdam in petto heeft voor aanstaande 10e editie: van 18 t/m 20 september 2023 in Rotterdam Ahoy. Als lezer van Entree kun je ook jouw gratis toegangsbewijs claimen!

Gratis toegangsbewijs

Als lezer van Entree kun je nu een gratis toegangsbewijs regelen voor Gastvrij Rotterdam!

Regel hier je gratis toegangsbewijs!

Bruisend Wijntheater in Wine & Fine Foods area

Naast de Wine & Fine Foods area op de beursvloer met vele leveranciers van topwijnen en spijzen, vind je in hal 6 het sfeervolle en levendige Wijntheater. Met een kwalitatief hoogstaand programma voor de bezoeker is dit een plek die je absoluut niet mag missen op Gastvrij Rotterdam. Je bezoekt er diverse lanceringen en presentaties zoals een glasproeverij met de nieuwste Experts Collection van Royal Leerdam, of de boekpresentatie Fruits de Mer Spectaculair om alles te ontdekken over Fruits de Mer!

Naast het kenniscomponent ook opzoek naar spektakel? In het Wijntheater ontdek je een aantal unieke wedstrijden. Denk aan de finale van Wijnvrouw van het Jaar op maandag 18 september, het NK Oestersteken op dinsdag 19 september of het NK Sabreren of woensdag 20 september.

Spannende kookwedstrijden van topniveau

Een ander onderdeel om toe te voegen aan je route op Gastvrij Rotterdam: de topwedstrijden in unieke Wedstrijd Arena’s! In de twee grote Wedstrijd Arena’s, georganiseerd door partners Euro-Toques en Gastronomisch Gilde, staat er weer een kwalitatief hoogstaand programma klaar voor de bezoeker. Laat je verrassen door de meest getalenteerde chefs terwijl ze live strijden om de felbegeerde titels op de horecavakbeurs. De wedstrijden zijn een unieke kans voor nieuw talent om hun stempel te drukken op de culinaire wereld.

In de Euro-Toques Wedstrijd Arena kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de Bocuse d’Or Nederlandse finale, Het Glazen Kalf, de Euro-Toques Nederland Cookware Company Restaurantprijs, de HANOS Smaakmakers Challenge of de Young Chef Award.

In de Wedstrijd Arena van het Gastronomisch Gilde stelen onder andere deze wedstrijden de show: de nieuwe Green Chef’s Hat (waarin chefs worden uitgedaagd volledig plantaardig te koken) en de voorronde van de HANOS Gouden Koksmuts.

Klik hier voor meer informatie over de wedstrijden.

Artikel delen