Geen sterren, maar sleutels: Michelin beoordeelt vanaf 2024 ook hotels

Michelin Sleutel

Geen sterren, maar sleutels: Michelin beoordeelt vanaf 2024 ook hotels

Vanaf volgend jaar regent het niet alleen sterren, maar ook sleutels. Michelin gaat vanaf 2024 ook hotels beoordelen. Hiermee wil het Franse bandenmerk gasten helpen bij het uitkiezen van hun overnachting voor (gastronomische) trips.

Vanaf 2024 beoordeelt Michelin niet alleen restaurants, maar ook hotels. Restaurants ontvangen de bekende Michelinsterren, de hotels daarentegen ontvangen een Michelin-sleutel. Door middel van de sleutels worden de allerbeste hotels erkend én gasten geholpen bij het uitkiezen van hun hotel.

'We willen de emoties van gasten opwekken'

Michelin: “Als antwoord op de hyperstandaardisering van hedendaagse logies (qua design, inrichting, attenties op de kamer, enz.), willen wij de emoties van gasten opwekken door hen te leiden naar bijzondere bedrijven die op alle gebieden uitblinken: architectuur, professionele knowhow en de bevestiging van een unieke persoonlijkheid.”

Criteria

De inspecteurs selecteerden meer dan 5.000 bijzondere hotels in 120 landen. De hotels beoordelen zij aan de hand van deze vijf punten:

  1. Een bestemming op zich: het hotel draagt bij aan de lokale ervaring.
  2. Uitmuntendheid op vlak van architectuur en interieurontwerp.
  3. Kwaliteit en consistentie van service, comfort en onderhoud.
  4. Eigenheid die de persoonlijkheid en unieke karakter van het etablissement weerspiegelt.
  5. Coherentie tussen de kwaliteit van de ervaring en de betaalde prijs.

Betrouwbare indicatie

"De Michelin-sleutel is een duidelijke en betrouwbare indicatie voor reizigers. Net zoals de sterrenrestaurants onderscheiden die op de top van hun kunnen zijn, zal de Michelin-sleutel de meest uitzonderlijke hotels over de hele wereld belonen. Deze onderscheiding erkent ook het teamwerk van toegewijde en gepassioneerde hotelprofessionals", vertelt Gwendal Poullennec, internationaal directeur van de MICHELIN Gidsen.

Artikel delen