Michelin voegt twee nieuwe restaurants toe aan hun gids voor september 2023

Michelin restaurants september

Michelin voegt twee nieuwe restaurants toe aan hun gids voor september 2023

Nieuwe maand, nieuwe inschrijvingen! Michelin heeft voor de maand september weer twee nieuwe zaken aan hun gids toegevoegd. Je leest meer over deze restaurants in het overzicht hieronder.

1. Bistro Pinot in Grou

Michelin schrijft: "Wie van een uitje naar Parijs droomt kan zeker eens bij bistro Pinot in Grou langsgaan. Trek door de lieflijke straatjes van Grou heen om deze hartverwarmende bistro te bezoeken. De nostalgische muurtegeltjes, de marmeren comptoir en houten stoelen, de Franse muziek door de boxen. Deze zaak heeft een ziel en Inkje Hoekstra en Tariq Gessesse zijn de eigenaren. Bistroklassiekers worden hier volgens de regels van de kunst geëerd. Sappige ganzenlever op briochebrood, fruitige canard à l’orange, een krokant en geweldig fris makarontaartje. De sharinggerechten (kies er zeker vier) nemen u mee naar de typische bistrootjes van de Parijse rive gauche."

2. Nazka in Amsterdam

"Bij Nazka in Amsterdam krijg je even de indruk in een cave à vin te zijn beland, maar loop door om te voelen hoe deze hippe, Zuid-Amerikaanse zaak leeft op het ritme van de stad. Nazka, van wie Raul Lansink de eigenaar is, laat een wervelwind van expressieve smaken op u los, van de pisco-cocktails tot de ceviche en andere Peruviaanse specialiteiten. Het kleurrijke samenspel van spicy/zoete pepers, Aziatische umami, de fraîcheur van leche del tigre, … Funky! De weldoordachte wereldse wijnkaart voegt nog wat extra karakter toe aan deze bijzondere ervaring."

Artikel delen