Jet Loos nieuwe keukenchef bij Bolenius* in Amsterdam

Portret Jet Loos

Jet Loos nieuwe keukenchef bij Bolenius* in Amsterdam

Met de komst van Jet Loos breekt een nieuw hoofdstuk aan voor Bolenius* in Amsterdam, het duurzame sterrenrestaurant van Luc Kusters. Sinds de verhuizing naar het Rembrandtpark krijgt de zaak een nieuwe dynamiek. Tegelijkertijd biedt de voormalige locatie aan de Zuidas een unieke kans voor ambitieuze horecaondernemers.

Foto's: o.a. Alek Bruessing

Bolenius Rembrandtpark heeft sinds juli 2025 een nieuwe keukenchef: Jet Loos. Zij komt over van het Amsterdamse restaurant Flore** en werkte eerder bij gerenommeerde zaken als De Treeswijkhoeve** in Waalre. Loos won in 2024 als eerste vrouwelijke chef-kok de Nederlandse finale van de prestigieuze kookwedstrijd Bocuse d'Or. In maart 2026 zal zij Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese finale.

Bolenius Rembrandtpark in volle bloei

Sinds de verhuizing in april 2025 van de Amsterdamse Zuidas naar het Rembrandtpark, is Bolenius volop in ontwikkeling. “Deze prachtige groene locatie past veel beter bij onze visie op duurzaamheid. We oogsten dagelijks uit onze moestuin, het uitzicht is fenomenaal en gasten waarderen het terras boven het water én de gratis parkeermogelijkheid voor de deur”, aldus Kusters. De inzet voor duurzame gastronomie wordt onderstreept door de recente toekenning van de maximale vijf radijzen in de restaurantgids We’re Smart Green Guide.

Het team zoekt momenteel nog versterking in de bediening in de vorm van een gastvrouw of gastheer.

Luc Kusters
Luc Kusters

Voormalige locatie Bolenius Zuidas beschikbaar voor overname

Parallel aan de doorontwikkeling op de nieuwe locatie zoekt Luc Kusters een overnamekandidaat voor de voormalige vestiging van Bolenius in de Symphony woontoren aan de Zuidas. Deze locatie, waar het restaurant sinds 2010 gevestigd was, is volledig instapklaar en uitgerust met een gasloze keuken, private diningruimte, geklimatiseerde wijnruimte voor 1600 flessen en een unieke moestuin tussen de kantoorgebouwen. De ruimte biedt plaats aan 52 gasten binnen en 40 op het terras.

“Het is een ideale plek voor bijvoorbeeld een luxe brasserie, gastrobar of seafoodbar. Tijdelijke huur of pop-upconcepten zijn ook bespreekbaar”, aldus Kusters. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met VDW Horecamakelaars in Utrecht.

Bolenius-in-Amsterdam (3)
Bolenius-in-Amsterdam (1) Bolenius-in-Amsterdam (2)
Artikel delen