Kevin Schlaman nieuwe chef-kok Restaurant Intens van Thermen Bussloo

Kevin Schlaman
Tags: chef hotel

Kevin Schlaman nieuwe chef-kok Restaurant Intens van Thermen Bussloo

Restaurant Intens, het fine-dining restaurant van Thermen Bussloo in Voorst, heeft een nieuwe chef-kok: Kevin Schlaman. Sinds september staat Schlaman in de keuken van het restaurant in Voorst. De chef-kok geeft hier Nederlandse producten een podium. "De Nederlandse bodem biedt geweldige ingrediënten."

Met zijn ervaring en creatieve visie is Schlaman een bekende naam in het Nederlandse culinaire circuit. “We zijn trots en blij dat Kevin onderdeel is van ons culinaire team”, vertelt Fabian Dolman, directeur Thermen Resorts. “Restaurant Intens is een begrip bij de gasten van onze thermen en bij gasten die speciaal voor Intens naar Voorst komen. Met Schlaman als nieuwe chef-kok gaan we onze gasten nog meer verwennen én verrassen, dat is zeker.”

Culinaire visie en verrassingen

Thermen Bussloo had Schlaman al enige tijd in het vizier. De visie van de chef-kok sluit goed aan op die van Thermen Resorts en het team van Restaurant Intens. “Ik hou ervan om Nederlandse producten een hoog podium te geven”, vertelt Schlaman. “Onze Nederlandse bodem biedt geweldige ingrediënten. Als chef zie ik het als mijn doel om de gast hiervan te overtuigen. Een culinaire avond draait niet per se om dure en exclusieve producten; het zijn vooral ingrediënten van dichtbij die een gerecht uniek maken én voor verrassingen zorgen.”

'Gooi niet alles zomaar weg, dat is zo zonde'

Schlaman werkt veel met groenten, kruiden en bloemen. “Dat levert heel spannende smaakcombinaties op. Ook slow cooking hoort bij mijn keuken. Daarnaast denk ik goed na over wat je kunt doen met de resten van een product; niet zomaar alles weggooien, dat is zo zonde. Boeren stoppen er veel liefde in, en de dieren hebben een goed leven gehad. Daar moeten we als chefs met veel meer respect mee omgaan. Die filosofie delen Intens en ik, en dat is een mooie basis om het menu nóg smaakvoller en boeiender te maken.”

Over Restaurant Intens en Thermen Bussloo

Restaurant Intens, gelegen aan het meer van Bussloo, biedt een culinaire ervaring in het prachtige Hotel Thermen Bussloo in Voorst. Het restaurant is elke avond open voor zowel wellness- als hotelgasten én gasten van buitenaf zonder wellnessbezoek. De keuken biedt een combinatie van Frans, Oosters, Fusion, met wellness in het achterhoofd.

Familiebedrijf Thermen Resorts is de moederorganisatie van Thermen Bussloo, Thermen Soesterberg, Thermen Berendonck, Thermen Bad Nieuweschans, Thermen Maarssen en Thermen Maastricht.

Artikel delen