Restaurant De Gieser Wildeman* in Noordeloos krijgt een nieuwe eigenaar. Chef-kok Marco van der Wijngaard (33), voorheen werkzaam als keukenchef bij ’t Amsterdammertje*, nam het bedrijf per juli 2025 over.
Van der Wijngaard begon zijn horecacarrière zeventien jaar geleden in de spoelkeuken en werkte zich via diverse leerbedrijven op tot een leidende functie in de keuken. Sinds 2016 was hij actief bij ’t Amsterdammertje, waar hij de afgelopen vier jaar de rol van keukenchef vervulde. In 2024 vertegenwoordigde hij Nederland voor de tweede keer tijdens de Europese finale van de prestigieuze kookwedstrijd Bocuse d’Or.
De interesse in De Gieser Wildeman ontstond begin 2024 na een bezoek aan het restaurant, dat op dat moment te koop stond. Van der Wijngaard: “We stapten de boerderij binnen en wisten meteen: dit is een bijzondere plek. Een restaurant met ziel, klasse en een rijke historie. Na het diner zat ik al te fantaseren over de mogelijkheden. En dat gevoel liet mij niet meer los."
Na een periode van overleg, onderzoek en voorbereiding, ondersteund door familie en adviseurs, werd de overname in juli 2025 afgerond. Samen met zijn rechterhand Dennis Steenbergen ontwikkelde Van der Wijngaard een nieuw menu voor zowel het restaurant als de bistro, waarin lokale en ambachtelijke producten centraal staan.
Ter voorbereiding draaiden beide al enkele weken mee met het huidige team van eigenaren Danny Dwarswaard en René Tichelaar, die ook de komende periode betrokken blijven bij de overdracht. “Ik heb enorm veel respect voor wat Danny en René hier de afgelopen 31 jaar hebben opgebouwd. Hun toewijding en gastvrijheid vormen het fundament waarop wij verder willen bouwen – met behoud van kwaliteit en met een frisse, eigentijdse invulling”, aldus Van der Wijngaard.