Sterrenrestaurant Katseveer krijgt twee nieuwe eigenaren

Sterrenrestaurant Katseveer krijgt twee nieuwe eigenaren

Jessica en Rutger van der Weel dragen hun sterrenrestaurant Katseveer per 1 oktober over. De twee nieuwe eigenaren zijn hun huidige medewerkers: maître-sommelier Paul Labruijere en sous-chef Leon Vermaire. Jessica van der Weel vertelt: “Wij weten dat dit sterke duo Katseveer op het huidige niveau kan voortzetten en we vertrouwen ze daarom met alle liefde onze zaak toe.”

Foto's: Jan de Carpentier, Limit Fotografie

Labruijere en Vermaire nemen ook de exploitatie van het boven het restaurant gelegen appartement Zilte Lucht over. In 2003 openden Jessica en Rutger van der Weel restaurant Katseveer in Wilhelminadorp. Het restaurant werd in alle toonaangevende restaurantgidsen opgenomen en bezat sinds 2005 onafgebroken een Michelinster. Na 19 jaar vonden de eigenaren het tijd om de zaak te verkopen.

Eerste gesprekken

Rutger van der Weel: “We zijn heel blij dat we Katseveer kunnen overdragen aan Paul en Leon en het is fijn dat ze ons werk en onze zaak voortzetten op deze prachtige plaats aan de Oosterschelde. De eerste gesprekken hierover dateren van drie jaar geleden en sindsdien zijn we de overname gezamenlijk en in goede harmonie vorm gaan geven.

Paul is hier samen met ons in 2003 begonnen en is als maître-sommelier naast Jessica het gezicht aan de voorkant. Hij had ook al jaren de vrije hand bij de inkoop van de wijnen en bepaalde samen met Jessica ons beleid op gastvrijheidsgebied.

Leon werkt hier sinds 2015 als sous-chef en is al die tijd mijn rechterhand in de keuken geweest. Daarvoor werkte hij drie jaar bij restaurant Oud Sluis, twee jaar bij restaurant Amber in The Landmark Mandarin Oriental Hotel in Hongkong bij Richard Ekkebus en twee jaar bij restaurant Da Vinci in Maasbracht onder Margo Reuten.”

"We zijn nu nog op een leeftijd dat we een switch kunnen maken."

Elke dag een topprestatie leveren

Jessica van der Weel: “Wij weten dat dit sterke duo Katseveer op het huidige niveau kan voortzetten en we vertrouwen ze daarom met alle liefde onze zaak toe. Ze gaan het restaurant en het appartement Zilte Lucht huren en wij blijven pandeigenaar.”

De factor ‘tijd’ speelde een grote rol bij het besluit om de zaak te verkopen. Jessica van der Weel: “We zijn nu nog op een leeftijd dat we een switch kunnen maken. En we zijn hier 19 jaar geleden begonnen, ik was net 20 jaar toen we Katseveer overnamen. Daarnaast hebben we niet het lichtste beroep, je levert elke dag weer een topprestatie.”

Entree-Restaurant-Katseveer-Overname-3 Entree-Restaurant-Katseveer-Overname-2

Katseveer blijft Katseveer

De nieuwbakken ondernemers en compagnons kunnen niet wachten om per 1 oktober Katseveer over te nemen. Paul Labruijere en Leon Vermaire: “We zijn er trots op dat Jessica en Rutger hun Katseveer aan ons toevertrouwen. Na de overdracht gaan we een week dicht om voor en achter de schermen alles te regelen en de zaak wat meer van onszelf te maken. Op 8 oktober openen we de deuren weer.

Aan het culinaire niveau en de gastbenadering veranderen we niets. In de keuken zal de hand van Leon op termijn iets meer te zien zijn, maar Katseveer blijft Katseveer. De gast kan blijven rekenen op de professionele en warme benadering aan de voorkant en op de keuken van hoog niveau waarin gewerkt wordt met Zeeuwse topproducten. Ook de Culirit, de populaire jaarlijkse culinaire puzzelrit blijft, evenals de mogelijkheid om te overnachten in appartement Zilte Lucht.”

Passie doorgeven en anderen helpen

Het echtpaar van der Weel weet grotendeels al waar hun toekomst ligt. Jessica van der Weel: ”Rutger heeft in Katseveer veel koks opgeleid en hij wil graag zijn kennis overdragen en de jeugd motiveren voor het mooie koksvak, bijvoorbeeld als praktijkdocent in het horecaonderwijs. Zelf volg ik op dit moment een opleiding voor life coach en mijn doel is om een studie Klinische Psychologie te volgen en jonge mensen met eetstoornissen en gedragsproblemen te helpen. Zo kunnen we allebei onze passie blijven doorgeven en anderen helpen. Maar voor het zover is blijven we tot oktober heerlijk onze gasten verwennen!”

Artikel delen