

Michelin uitslag België en Luxemburg: 13 nieuwe restaurants met 1 ster
In de Antwerpse Handelbeurs maakte Michelin op maandag 28 april bekend dat 13 restaurants voor het eerst worden bekroond met een Ster in de Michelin Gids België en Luxemburg 2025. Twee restaurants ontvingen een tweede ster en drie restaurants worden onderscheiden met een Groene ster. De nieuwe selectie voor België en Luxemburg telt 790 restaurants, waaronder 151 met minstens 1 Ster.
“De selectie voor België en Luxemburg 2025 is een levendige weerspiegeling van een dynamische culinaire scene die voortdurend in ontwikkeling is,” zegt Gwendal Poullennec, internationaal directeur van de MICHELIN Gidsen.
Nieuwe restaurants met 1 ster
- Fields by René Mathieu in Findel (Luxemburg)
- Archibald De Prince in Lauterborn (Luxemburg)
- Grünewald chef's table in Luxemburg-stad
- Eliane in Brussel (België)
- La Botte in Genk (België)
- Mémoire in Brugge (België)
- HAUT in Oostende (België)
- Modest in Opglabbeek (België)
- Le Julien in Lotenhulle (België)
- Bistrot Blaise in Marche-en-Famenne (België)
- Le Beau Rivage by Curtis in Dave (België)
- Un Max de Goût in Comblain-au-Pont (België)
- Vicomté in Roucourt (België)
De Michelingids 2025 telt nu in totaal 127 restaurants met één ster.
Nieuwe restaurants met 2 sterren
- Léa Linster in Frisange (Luxemburg)
- Maison Colette in Tongerlo (België)
Twee restaurants ontvingen hun tweede Michelinster tijdens de uitreiking. Over Léa Linster schrijft Michelin: "De klassieke finesse waarvoor deze zaak al decennialang bekendstaat, evolueerde dankzij Louis' gedetailleerde aanpak en aandacht voor levendigheid en uitheemse smaakmakers. Zijn next level sauzen geven elk gerecht een andere dimensie. Het is allesbehalve een eenvoudige opdracht om een gereputeerd restaurant naar je hand te zetten, maar de talentvolle Louis Linster slaagt er met verve in."
Over Maison Colette schrijft Michelin: "Thijs Vervloet moeten we eigenlijk niet meer voorstellen. De chef bracht restaurant Colette – De Vijvers bij de culinaire top van België met zijn eerbetoon aan klassiek vakmanschap. Toch besloot hij een nieuwe wending te nemen door te verhuizen naar Tongerlo, waar hij een dokterswoning liet ombouwen tot een smaakvolle haven van luxe. Productliefhebber Vervloet etaleert bij Maison Colette zijn liefde voor traditionele bereidingen. Zijn generositeit en bewerkte bereidingen geven eigenheid aan geweldige evergreens. De gast wordt meegenomen in een exclusieve ervaring, aangevuld met exquisiete wijnpairings en attenties die tot in de details kloppen."
De Michelingids telt nu 22 restaurants met twee sterren.
Ode aan Jonnie Boer
Tijdens de uitreiking stond presentatrice Simone van Trier ook stil bij het overlijden van topchef Jonnie Boer. Ze blikte terug op vorige week, toen de sterrenchef op 60-jarige leeftijd overleed op Bonaire. Er werd gevraagd om een staande ovatie om Thérèse, de kinderen en het Librije-team te steunen.
Restaurants met 3 sterren
- Zilte in Antwerpen (België)
- Boury in Roeselare (België)
Viki Geunes van Zilte in Antwerpen en Tim Boury van Boury in Roeselare behouden de drie Michelinsterren. "Deze onderscheiding is enkel voor de beste chefs weggelegd en toont aan hoe uniek de signatuur van beide ambachtsmannen is. Of het nu de buitengewone kwaliteit is van hun producten, de manier waarop ze techniek koppelen aan generositeit of de diepgang waarmee ze gerechten verheffen tot blijvende herinneringen: deze restaurants zijn een reis op zich waard", laat Michelin weten.
.jpg)
Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks:
- De nieuwste trends en ontwikkelingen binnen de Horeca
- Culinaire en interieur inspiratie
- Exclusieve content zoals: artikelen, interviews en ondernemersverhalen