Michelin voegt 3 nieuwe restaurants toe aan hun gids voor november 2023

3 nieuwe restaurants Michelingids november 2023

Michelin voegt 3 nieuwe restaurants toe aan hun gids voor november 2023

De Michelin-inspecteurs bezochten de afgelopen maand weer veel restaurants. Voor de maand november 2023 voegden ze drie nieuwe zaken toe aan hun gids. Restaurant Bisque in Groningen, Bistrotel 't Amsterdammertje in Nieuwersluis en restaurant NOÏS in Zwolle.

Bisque in Groningen

Aan de Verlengde Hereweg in Groningen vind je restaurant Bisque van chef-kok Niels Schievink en gastvrouw Sabrina Mans. De keuken is klassiek Frans en dankzij Schievinks achtergrond bij meerdere sterrenzaken (onder meer De Lindenhof** in Giethoorn) mag je culinaire hoogstandjes verwachten! 

Michelin schrijft: "De less is more aanpak van de Franse keuken steunt op technische kennis en gevoel voor evenwicht. De soufflé met chocolade en hazelnoot is een ware ode aan dit klassieke dessert. Niet te missen! Deze lofzang aan het mooie product, ondersteund door uitbundige sauzen, bekoort. Of wat dacht je van een à la minute getikte hollandaisesaus, die kroktante filets van schol de nodige body bijbrengt, in combinatie met de minerale Vasse Felix Filius wijn uit Australië, met zijn subtiele rooksmaak? Lekker!"

*Tekst gaat verder onder de foto

Restaurant-Bisque-Groningen

Bistrotel 't Amsterdammertje in Nieuwersluis

In een karaktervol pand aan de Vecht in Nieuwersluis vind je Bistrotel 't Amsterdammertje. De zaak is van André Gerrits die ook eigenaar is van restaurant 't Amsterdammertje* in Loenen aan de Vecht. 

Michelin schrijft: "In dit Bistrotel ontsnap je even echt aan het drukke leven! Voor je je comfortabele kamer opzoekt, moet je beneden naar de ruime bistro. André Gerrits heeft hier een team aangesteld dat zijn bistroklassiekers en wereldse smaakmakers kent."

'Dit is het soort zaak waar alles mag en niets moet'

"Of je nu de rijke steak tartaar kiest die je zelf op smaak kunt brengen, de kruidige rendang die volgens familierecept wordt bereid of de boerderijkip van ’t spit die lekker knisperend op je bord komt: dit is het soort zaak waar alles mag en niets moet. De ruime kaart heeft aandacht voor alle smaken en pleziert zowel gasten die binnenlopen voor wat bites als zij die een volwaardig diner willen."

*Tekst gaat verder onder de foto

T-Amsterdammertje-Nieuwesluis

NOÏS in Zwolle

Het Zwolse echtpaar Laura en Vincent van Bethem opende NOÏS in de binnenstad van Zwolle. De keuken is internationaal en wordt gerund door Vincent en zijn keukenteam. Op de kaart staan geen gerechten, want Vincent laat graag zijn creativiteit de vrije loop en verrast hiermee zijn gasten.

Michelin schrijft: "De chef bedankt voor je vertrouwen met een originele keuken waarin vlees en vis maar af en toe de hoofdrol spelen. Of hij diverse structuren van knolselderij fijntjes verbindt met frisse zuren en de slimme toevoeging van citroentijm of krokant gebakken buikspek de hoofdrol laat spelen in een Aziatisch geïnspireerd gerecht met een roomsaus van laurier: deze bewerkte keuken heeft schwung. NOÏS, vernoemd naar Noah en Isis, de kinderen van het stel, zet de culinaire opmars van Zwolle nogmaals in de verf."

NOïS-Zwolle-Restaurant

Artikel delen