Michelin voegt drie nieuwe restaurants toe aan hun gids voor juli 2023

Deze 3 restaurants voegt Michelin toe aan hun gids voor juli 2023

Michelin voegt drie nieuwe restaurants toe aan hun gids voor juli 2023

Nieuwe maand, nieuwe inschrijvingen! Michelin nam voor de maand juli weer drie nieuwe zaken op in hun gids. Je leest meer over deze restaurants in het overzicht hieronder.

1. De Mark in Amsterdam

Restaurant De Mark is onderdeel van boetiekhotel De Durgerdam onder de rook van Amsterdam. De zaak opende in maart dit jaar en de culinaire invulling wordt gedaan door sterrenchefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot van 212**. Koen Marees, die zijn sporen verdiende bij The Lobby Fizeaustraat, is head chef van De Mark.

Michelin schrijft: "Parkeer je auto buiten Durgerdam, omarm de charme van dit dijkdorpje tijdens de wandeling naar De Mark en bewonder op het terras hoe bijzonder het uitzicht is over het water. Wat een ervaring! Binnen verleiden de natuurlijke tinten en het karakter van dit pand. Het is gezellig tafelen bij De Mark. Op het bord draait alles rond drie hoofdingrediënten die worden verenigd door het houtvuur. Denk aan texturen van ui – van fris en krokant tot zoet en gegrild – die worden gepimpt met roomijs van Zaanse mosterd. Ervaren chefs garanderen hier een frisse kijk op natuurlijke smaken. Aarzel niet om de ruime wijnkaart te ontdekken, boven wachten enkele luxekamers."

Lees meer over De Mark in het artikel 'Boetiekhotel De Durgerdam en restaurant De Mark geopend in Durgerdam.'

De Durgerdam - De Mark

Foto: Chantal Arnts

2. Het Sluishuys in Nijkerk

Aan de Arkersluisweg in Nijkerk vind je het warme restaurant Het Sluishuys van chef-kok en ondernemer Erik Hendriksen. De fine dining-zaak zit in een voormalig sluiswachterswoning en serveert seizoensgebonden gerechten, gemaakt van lokale producten.

Michelin schrijft: "Met de hand gesneden steak tartaar opgewerkt met een fijn zuurtje, ui, kappertjes en gestolde eidooier. Kraakverse tarbot die meunière is gebakken met een beurre blanc die volgens de regels van de kunst is bereid en wordt versterkt door ravioli met een rijkelijke vulling van ossenstaart: dit zijn het soort klassieke lekkernijen waar Erik Hendriksen bekend voor staat. In dit warm ingerichte restaurant, lieflijk gelegen aan een oude sluis en vlak bij een haventje, krijgen herkenbare smaken de finesse die ze verdienen. Dit is dus een uitgelezen plek als je hunkert naar klassiek gebakken eendenlever met appeltjes, al bedient chef Hendriksen ook vegetariërs op hun wenken met een aangepast menu."

3. Odille in Sint-Oedenrode

In het Brabantse Sint-Oedenrode zit fine dining-restaurant Odille van Casimir Evens en Lotte Bloem. De zaak heeft een opvallend design met een grote open keuken in het midden. Hiermee willen Evens en Bloem openheid en transparantie creëren. Evens: “In deze setting krijgen vakmanschap en het werk van de chefs dus een belangrijke rol in de gastbeleving. Het vergroot de interesse in het vak en maakt impact op de gast."

Michelin schrijft: "Bij Odille draait alles rond de open zwarte keuken. Rondom vallen de sereniteit en elegante luxe op, met kunst van Daisy Boman als rustpunten. Gastvrouw Lotte Bloem en chef Casimir Evens vertellen hier hun verhaal. Ze zetten de tijd even stil met Brabantse generositeit en wereldse finesse. Een moderne interpretatie van escargots met look, à la minute gebakken tarbot met zuiderse schwung: deze chef is creatief en goochelt deskundig met sterke smaken. Het menu wordt omschreven door kwaliteitsingrediënten op te noemen, wat op het bord voor de nodige verrassing zorgt. Wie liever à la carte bestelt, krijgt eveneens een mooi aanbod voorgeschoteld. De welgekozen wijnen zijn de ideale sparringpartners voor al dat lekkers."

Lees meer over het restaurant in het artikel 'In het nieuwe luxe restaurant Odille in Sint-Oedenrode koken de chefs midden in de zaak.'

Odille in Sint Oedenrode_gerecht

 

Artikel delen