Jury Best Young Chef ontroerd door Jet Loos, maar Nelson Freitas uit Portugal pakt de titel

Jet Loos bij S.Pellegrino Young Chef Academy Competition
Tags: chef

Jury Best Young Chef ontroerd door Jet Loos, maar Nelson Freitas uit Portugal pakt de titel

Nelson Freitas uit Portugal heeft de Young Chef Award gewonnen, een competitie van S.Pellegrino. Nederlander Jet Loos stond ook in de finale en wist met haar gerecht, passie en persoonlijke verhaal de jury tot tranen te roeren. Er waren maar liefst 4.000 aanmeldingen voor de wedstrijd.

Over Jet Loos

Jet_Loos_Chef

Jet Loos mag dan pas 24 zijn, ze was als leerling en chef al onderdeel van meerdere sterrenkeukens. Zo kookte de Nederlandse bij onder andere De Groene Lantaarn** in Staphorst en Restaurant Perceel* in Capelle aan den IJssel.

Vanuit haar onuitputtelijke drive om haarzelf te ontwikkelen, vertrok Jet na het afronden van haar studies direct richting Noorwegen om haar grote droom uit te laten komen: stage lopen in Scandinavië. Wat als een stage in de keuken van RE-NAA** begon, veranderde binnen vijf maanden in een baan als chef de partie patisserie.

Na de regionale finales van de S.Pellegrino Young Chef Academy keerde Jet terug naar Nederland om zich voor te bereiden op de competitie en zich verder te ontwikkelen als chef bij restaurant De Treeswijkhoeve** in Waalre.

De finales

Tijdens de finales kookte Loos onder begeleiding van haar mentor binnen de competitie, Dick Middelweerd, haar signature gerecht. Met ‘Flavour of the Sea’ bracht Loos de twee werelden bij elkaar die haar tijdens deze competitie inspireerden door Noorse kabeljauw te combineren met Nederlands culinair erfgoed. Jet wist de jury niet alleen te intrigeren met de smaken op het bord. Het persoonlijke verhaal waarmee ze haar gerecht presenteerde kreeg een staande ovatie van de ontroerde jury. Loos: "Het was een fantastische reis, waarin ik enorm heb kunnen groeien als persoon."

'Ik neem deze ervaring mee in de rest van mijn carrière'

*Tekst gaat verder onder de foto van Flavour of the Sea van Jet Loos

Gerecht_Jet_Loos

Grote winnaar van de competitie was Nelson Freitas uit Portugal die samen met mentor Filipe Carvalho zijn ‘krokante rode mul, zee-egel en zwarte knoflook’ serveerde. De jury prees de jonge chef van Fifty Seconds in Lissabon om zijn intense smaken, creativiteit en de perfecte balans van het gerecht.

*Tekst gaat verder onder de foto's

Chef_Nelson_Freitas_Gerecht
Chef Nelson Freitas en zijn gerecht met krokante rode mul, zee-egel en zwarte knoflook

S.PELLEGRINO YOUNG CHEF ACADEMY COMPETITION

De S.Pellegrino Young Chef Academy is een internationaal initiatief dat culinaire talenten uitdaagt hun gastronomische grenzen te verkennen. De deelnemende chefs – allemaal dertig jaar of jonger – ontwikkelen tijdens de competitie ieder een eigen signature gerecht waarmee ze op één bord hun culinaire visie voorschotelen.

Uit meer dan 4.000 ingezonden gerechten selecteerde de S.Pellegrino Young Chef Academy Competition dit jaar de meest veelbelovende recepturen. De gekozen chefs kookten in vijftien regionale finales voor een plek in de finales, waar weer vijftien chefs streden voor de grote titel ‘Best Young Chef’.

Casper von Bannisseht, marketingmanager S.Pellegrino Nederland: "De toekomst van gastronomie ligt nog niet vast; hij wordt gerecht na gerecht gecreëerd door jonge chefs. Met deze competitie en de Young Chef Academy willen we deze chefs alles aanreiken wat ze nodig hebben om alles uit zichzelf en hun carrière te halen. Om de toekomst van de gastronomie nog mooier en lekkerder te maken."

Artikel delen