Sterrenchef Onno Kokmeijer wordt Culinary Director bij DarkKitchenXL

Onno Kokmeijer - DarkKitchenXL

Sterrenchef Onno Kokmeijer wordt Culinary Director bij DarkKitchenXL

SVH Meesterkok Onno Kokmeijer, voormalig executive chef van Ciel Bleu** in Amsterdam wordt culinair verantwoordelijk bij DarkKitchenXL. Van de sterren tussen de wolken naar een ondergrondse ‘Dark kitchen’. Dat klinkt wellicht niet erg voor de hand liggend, maar voor Kokmeijer is het een logische stap in zijn culinaire carrière. "Ik wil een signaal afgeven aan de nieuwe generatie chefs: ook in de cateringwereld kun je werken op hoog niveau. En met een betere balans tussen werk en privé." 

Cateringwereld en een betere balans 

DarkKitchenXL (DKXL) in Bussum levert onder meer de menuboxen van (sterren-)chefs, die in de coronaperiode een groot publiek bereikten. Ook heeft de keuken een voorbereidende rol voor horeca en (event-)catering. 

Kokmeijer gaat zich bij DKXL bezighouden met de culinaire invulling van de producten en diensten. Hij wordt verantwoordelijk voor de samenstelling en ontwikkeling van menu’s en bereidingen en gaat de keukenbrigade coachen, (op)leiden en selecteren. En hij komt met zijn eigen menubox. Kokmeijer: “Ik heb de cateringwereld altijd fascinerend gevonden, er zit enorm veel ontwikkeling in en er is echt iets gaande. Het mooie van catering op hoog niveau bij DKXL is dat ik hier de kwaliteit en liefde voor het vak in kwijt kan, maar met een hoge quality of life. Dat wil ik ook graag overdragen aan nieuwe collega’s in het vak."

*Tekst gaat verder onder de foto's en het grijze kader

box_onno_ box_onno_ 64

Over Onno Kokmeijer

SVH-meesterkok Onno Kokmeijer behoort al vele jaren tot de culinaire top. Sinds zijn 17de heeft hij gewerkt bij De Twee Schouwtjes, De Swaen, De Hoefslag, De Gieser Wildeman en Merlet - waar hij souschef was. In 2002 maakte hij de overstap naar het iconische restaurant Ciel Bleu in het Amsterdamse Okura Hotel. Kokmeijers culinaire prestaties met keukenchef Arjan Speelman werden door Michelin bekroond met twee sterren. Hij stopte zijn carrière bij Ciel Bleu** na bijna twintig jaar. Na een sabbatical slaat hij nu een nieuwe richting in. Naast zijn werkzaamheden voor DKXL is Onno Kokmeijer ondernemer, private chef en ambassadeur voor Berger, Da Boronia Olijfolie en Marigold Culinair. 

Onno KOKMEIJER Wit

Onno bij je thuis

Om de samenwerking in te luiden presenteren DKXL en Kokmeijer de 2** thuismenubox ‘Onno bij je thuis’. Vier gangen, ook beschikbaar in een vegetarische variant. Zo kan heel Nederland thuis koken zoals Kokmeijer.

*Tekst gaat verder onder de foto

box_onno_ 108
Jeroen Vermeulen, business development directeur van DKXL: “Ik ben heel gelukkig met de komst van Onno Kokmeijer. Zijn expertise en ervaring geeft een nieuwe kwaliteitsimpuls aan gerechten, productie en collega’s. Met Onno gaat DKXL een nieuwe fase in van verdere groei en ontwikkeling.”

Over DKXL

DarkKitchenXL is een grote, centraal gelegen productiekeuken. In de coronaperiode ontstonden er in de horecasector verschuivingen en dus nieuwe mogelijkheden. Het is in deze tijd niet meer vanzelfsprekend dat aan een restaurantkeuken ook direct een restaurant verbonden zit, of dat een event- of congreslocatie zelf ook over een keukenbrigade beschikt. DKXL is op deze trend ingesprongen. DKXL voorziet in food catering voor diverse evenementenlocaties, en in de productie van ready to heat, shared dining en ready to cook, fine dining-menuboxen voor bekende Nederlandse chefs.
Artikel delen