24 t/m 27 mei: Chefs at the Parc in Leersum

24 t/m 27 mei: Chefs at the Parc in Leersum

Van 24 tot en met 27 mei 2019 organiseert landgoed Parc Broekhuizen het Internationale Gourmet Festival CHEFS AT THE PARC. Vier dagen lang zullen vooraanstaande sterrenchefs vanuit de hele wereld er koken, o.a. in restaurant Voltaire dat afgelopen december een Michelinster kreeg. In totaal zijn zij goed voor meer dan 50 Michelinsterren. Nooit eerder waren in Nederland zoveel Michelinsterren bij zo’n event. Bekijk hier het hele programma.

De chefs zijn in Nederland op uitnodiging van driesterren chef Jacob Jan Boerma (De Leest*** in Vaassen, Restaurant Voltaire* in Leersum en The White Room* in Amsterdam), die sinds 2017 als consulting chef betrokken is bij Parc Broekhuizen. Het programma kent 4 bijzondere avonden waarin sterrenchefs met elkaar koken. Op de zondag en maandag zullen ook Nederlandse chefs een bijzondere lunch met elkaar koken. Op de maandagavond vindt de internationale Kitchen Party plaats waarbij ruim 10 internationale chefs aanwezig zijn. En daarnaast zal ‘op het Parc’ een botanisch ‘Experience Center’ geopend worden waarin onze partners voor een unieke combinatie en verbinding van ‘food & drinks’ zorgen.

Ultieme kans
Boerma: "Het is voor mij een ultieme kans om samen met het team van Parc Broekhuizen dit event te mogen organiseren. De afgelopen 12 jaar ben ik over de hele wereld door tal van chefs uitgenodigd om samen met hen te koken voor hun gasten. Ik heb altijd enorm genoten van de tijd die ik met hen heb doorgebracht tijdens die ‘once-in-a-lifetime-events.’ Ik ben er dan ook ontzettend trots op dat ik al deze bevriende chefs nu in Nederland mag uitnodigen en dat wij nu op deze unieke locatie in Nederland onze kookkunsten samen kunnen delen.”

On-Nederlands spektakel 
Boerma is van mening dat Nederland meer dan klaar is voor internationale gourmet festivals zoals CHEFS AT THE PARC. "Zo’n spectakel helpt ons op de internationale ladder want Nederland loopt over van culinair talent. Deze uitstraling mogen onze vakgenoten uit de hele wereld weten. Want de Nederlandse gastronomie is meer dan hot! Het is goed internationale chefs te laten kennismaken met de Nederlandse gastronomie om ons daarmee nog groter aanzien te geven."

Over Parc Broekhuizen
Parc Broekhuizen won in 2017 de prijs Best Hotel Design, onderdeel van de Entree Awards. Een sprookje met in iedere ruimte een wow-factor. Dat is hoe we Parc Broekhuizen het beste kunnen omschrijven. Lees hier een reportage over het hotel en restaurant, die werden ontworpen door Judith van Mourik.
 

Artikel delen