Guts & Glory transformeert tot Guts

Guts & Glory transformeert tot Guts

Het trio achter Horecagroep Breda – Freek van Noortwijk, Guillaume de Beer en Johanneke van Iwaarden – besluit het roer om te gooien. Het knusse restaurant Guts & Glory aan de Utrechtsestraat sluit 11 februari haar deuren om vervolgens vanaf 14 februari van start te gaan met een nieuw concept: GUTS.

Guts & Glory is het eerste restaurant van het trio, dat opende in 2015. Daarna volgde Restaurant BREDA, Pita Kebab en Falafel en Maris Piper. Het restaurant spreekt tot de verbeelding met de originele benadering van wisselende thema's of 'chapters'. Echter, na 14 chapters is het tijd voor verandering. Executive chef Guillaume: “Na vier jaar elke drie maanden een nieuw thema is het tijd voor een nieuwe koers. Het was een geweldige ervaring om steeds weer creatief met een nieuwe chapter aan de slag te gaan. Maar ik kijk ernaar uit om niet meer gelimiteerd te zijn aan een thema.” De komende twee weken kan er nog voor de laatste keer het Bretonse menu gegeten worden en afscheid genomen worden van Guts & Glory.

Het menu van GUTS
Bij Guts zal het chef’s menu aanwezig blijven voor zowel lunch als diner. De basis is een 5-gangenmenu (€49,50 per persoon), dat uit te breiden is met à la carte opties. “De gerechten zijn seizoensgebonden met internationale invloeden. Waarbij de à la carte gerechten geserveerd worden als shared dining. Denk aan scheermessen met XOsaus, ganzenham en zwezerik nuggets”, aldus De Beer. Van Iwaarden voegt daaraan toe: “We willen niet al te veel verklappen, maar als je fan bent van Restaurant BREDA moet Guts zeker bovenaan jouw lijstje komen te staan.”

Specialiteit: barbecue
Naast het 5-gangenmenu is er tijdens de lunch van maandag tot vrijdag ook het zakenlunchmenu te verkrijgen. Van Iwaarden: “Hiermee krijg je een goed beeld van de totale kaart, maar met een maximale duur van 45 minuten. Ideaal voor het zakelijke publiek. Ook is er de mogelijkheid om een hele vis of een stuk vlees van de barbecue te bestellen geserveerd met garnituren, om Bourgondisch te genieten voor twee of meer personen. De huisspecialiteit wordt een wisselende hele vis van de barbecue. Elke dag wordt er in samenwerking met de vaste leveranciers besloten welke vis de beste kwaliteit heeft om in zijn geheel op de barbecue te bereiden (zoals tarbot of zeetong). Voor de lunch is het mogelijk om enkel de vis te bestellen met bijpassende garnituren, zonder het 5-gangenmenu.

Interieur
Daarnaast wordt het interieur aangepakt, door architect Erik Koijen. FVan Noortwijk: “Op zondag 10 februari serveren we de laatste keer het Bretonse menu (chapter 14) aan onze gasten. Daarna zijn we drie dagen gesloten om te verbouwen. We gaan het interieur – net zoals de gerechten – wat stoerder maken. Gasten zijn welkom op Valentijnsavond 14 februari bij ons “nieuwe” restaurant GUTS.”

Hier leest u nog een keer het artikel over de 7 zonden van Freek van Noortwijk 

 

Artikel delen