De 7 zonden van Freek van Noortwijk

De 7 zonden van Freek van Noortwijk

Wie zonder zonden is, werpe de eerste steen. De horeca kent vele verlokkingen. Aan welke van de zeven hoofdzonden maken wij ons schuldig? Deze keer in de biechtstoel: Freek van Noortwijk.

Tekst Britt van Os  Foto’s Remko Kraaijeveld

Jaloezie
“Als je jaloers bent aangelegd, kan je geen relatie hebben met Katja Schuurman. Als iemand haar probeert te versieren waar ik bij ben, geef ik ’m groot gelijk. Ik heb er dan ook geen vervelende gevoelens bij als ik haar een keer met iemand anders zie kussen, mits ik dit ook een gezellig persoon vind natuurlijk. Verder heb ik een superfijne relatie met haar ex, Thijs Römer. Volgens veel meisjes nogal een aantrekkelijke kerel en dat begrijp ik wel. Toch zie ik dat niet als iets intimiderends, ik ben daar totaal niet onzeker over.”

Hebzucht
“Ik lees weleens dat mannen mij zouden willen zijn, vanwege mijn vriendinnetje of het zogenaamde oppervlakkig succes dat ik heb. Als ik dat soort dingen lees, maakt dat me eerder ongemakkelijk dan dat ik ermee te koop loop. Al vind ik het heus wel leuk om af en toe mooie verhalen te delen met mijn vrienden. Ook vind ik het natuurlijk fijn dat ik een auto rijd die ik mooi vind, regelmatig heerlijke restaurants kan bezoeken en op vakantie kan wanneer ik tijd heb. En tijdens de inrichting van Maris Piper betrapte ik mezelf er wel op dat ik geen concessies wilde doen. Alles wat we mooi vonden, bestelden we.”

Freek van Noortwijk 1 mvv Remko Kraaijeveld (1) Freek van Noortwijk 1 mvv Remko Kraaijeveld (2)-1


Lust

“Ik had mezelf voorgenomen me over dit onderwerp wat minder uit te laten, maar in deze rubriek ontkom ik er geloof ik niet aan. Dus: ik houd nogal van lekker eten, drinken en seks. Ik weet ook niet of ik geloof in volledige monogamie; het is geen geheim dat Katja en ik wel van een feestje houden en nogal ruimdenkend zijn. Daar hebben we elkaar gelukkig wel in gevonden. Een trio op z’n tijd moet kunnen. Ik zie mezelf niet snel vastgebonden worden met een tennisbal in mijn mond, maar zolang het samen met Katja is en we lol hebben, sta ik ervoor open.”

Luiheid
“Ik heb nogal veel energie van mezelf die ik goed kwijt kan in mijn werk, maar dat is niet altijd genoeg. Ik zou dus beter ook kunnen gaan sporten, maar dat is vooralsnog niet echt aan mij besteed. Dat ik af en toe een keer een nachtje oversla in het weekend met 20 bier, is dus wel prima. Zoiets is bovendien een mentale uitlaatklep voor alle druk waar je de hele week mee te maken hebt. Ook vind ik het dan heerlijk om soms op zondag de hele dag niks anders te doen dan netflixen en eten.”

IJdelheid
“Ik ben niet heel erg ijdel. Maar als ik naar een première ga, zorg ik er wel voor dat ik een gave smoking aan heb die bij voorkeur niemand anders draagt. Daarnaast gebiedt de eerlijkheid me te zeggen dat ik regelmatig kijk of mijn haar nog een beetje oké zit. Dat moet ik wel een paar keer per dag hermodelleren, omdat het vooralsnog de wetten van de zwaartekracht niet weet te tarten. En als ik een fotoshoot heb, probeer ik de nacht ervoor wel goed te slapen. Al gaat dat ook weleens mis en ben ik dan goed naar de klote. Maar dat chefs-imago cultiveer ik dus toch wel een beetje.”

Freek van Noortwijk 1 mvv Remko Kraaijeveld (3) Freek van Noortwijk mvv Remko Kraaijeveld (1)-1


Woede

“Onrecht vind ik heel frustrerend. Laatst hadden we een personeelsuitje met 50 man in Valencia. Later zei een journalist tegen mij: ‘Ik hoorde dat het was geëscaleerd en dat er vrouwen, drank en drugs waren’. Dat kwam doordat ik op sociale media had gepost: ‘De bende van ellende bij elkaar. Dat kan alleen misgaan.’ Vervolgens stond er in het blad: ‘Freek beleeft wilde lustorgie met personeel in Valencia’, met foto’s van m’n werknemers erbij. Dat je zoiets over mij schrijft vind ik prima, ik weet toch dat het bullshit is, maar dat onze mensen op zo’n manier in een blad staan ...”

Gulzigheid
“Ik heb absoluut last van een bepaalde mate van bodemdrift of mateloosheid. Als ik chips eet, moet de zak leeg. Dat heb ik eigenlijk met alles waar umami in zit. Met drank heb ik dat niet per se, ik kan best 2 biertjes drinken. Maar zodra het er meer dan 5 worden, ga ik voorlopig niet naar huis. Laatst was ik in Hongkong en in 10 dagen tijd een paar kilo aangekomen; toch weer die umami vrees ik. Gelukkig werkt mijn metabolisme nog vrij goed, dus raak ik dat ook zo weer kwijt. Maar dit jaar word ik 30, dus wellicht moet ik toch een keer gaan beginnen met sporten.”

Freek van Noortwijk mvv Remko Kraaijeveld (2)-1-1 Freek van Noortwijk mvv Remko Kraaijeveld (3)-1-1
Freek van Noortwijk mvv Remko Kraaijeveld (4)-1
Artikel delen