Sidney Schutte gaat terug naar zijn roots

Sidney Schutte gaat terug naar zijn roots

Sidney Schutte heeft al bewezen veelzijdig te zijn als geestelijk vader van Spectrum** en Café Cliché in Amsterdam. Maar zijn ambities zijn nog niet verzadigd want nu opent hij met zakenpartner Marco Doeleman nóg een Café Cliché in de stad waar hij geboren is; Middelburg.

Entree Magazine sprak aan de vooravond van de opening van Klein Café Cliché in Middelburg de veelzijdige chef en ondernemer Sidney Schutte en stelde hem een paar vragen over deze roerige tijd en zijn toekomstplannen.

Een nieuw restaurant, terwijl de klap van de coronacrisis nog nadreunt. Hoe is het gegaan met je de afgelopen maanden?

''Het is natuurlijk geen nieuws als ik zeg dat het een hele rare tijd is waar we nu in zitten, gezien de 1,5 meterregel en ook nog eens de limitering naar 30 gasten per zit. Maar we moeten gewoon positief blijven en de tijd dat we niks konden juist gebruiken om nieuwe dingen te bedenken. Toen is ook het idee ontstaan van Marco (compagnon Café Cliché) en mij om een tijdelijk KLEIN Café Cliché te starten in de oude Sociëteit De Vergenoeging in een prachtig pand Le Baron Chasse in Middelburg. We zijn druk met de voorbereidingen geweest van dit tijdelijk restaurant. Daarnaast hebben we in de Waldorf Astoria Amsterdam ook niet stil gezeten, nadat we bekend hadden gemaakt dat we onze bekende afternoon tea ook als takeaway gingen verkopen was het vanaf dag één uitverkocht en zijn we erg druk geweest met verpakkingen, filmpjes en menus printen. En er komt ook een tweeling aan dus ik ben thuis druk geweest met de kinderkamer in elkaar te zetten.''

Een zusje voor Café Cliché... in Zeeland; waarom is de keuze gevallen op Middelburg?

''Marco en ik komen allebei uit Middelburg en we zijn er allebei van overtuigd dat KLEIN Café Cliché echt iets is wat er in Middelburg niet is en waar de lokalen en Duitsers en Belgen enthousiast van zullen worden. Vincent Colauto zal de keuken gaan runnen en Emmelou Van Eijkelenburg is leidinggevende aan de voorkant die de gasten zal gaan ontvangen. Beiden komen ze uit Middelburg en zijn de vanaf 1 juni in training gegaan in Café Cliché Amsterdam zodat ze 3 juli er helemaal klaar voor zijn om KLEIN Café Cliché te openen.''

Welke learnings heb je getrokken uit twee jaar Café Cliché en hoe gaan we dat terug zien in het nieuwe restaurant?

''Ik heb zeker heel erg veel geleerd van de eerste twee jaar van Café Cliché Amsterdam, dat zit hem in wel 1000 dingen. Als voorbeeld: de menu samenstelling en portionering, efficient werken door speciale apparatuur aan te schaffen waardoor je niet iedere dag hetzelfde werk hoeft te doen. Planning van werk-roosters en noem maar op. Maar het allerleukste wat we geleerd hebben is dat Café Cliché  vanaf dag één een succes is geweest. En met alle ervaring die we hebben opgedaan en de feedback van de gasten kunnen we sneller schakelen bij KLEIN Café Cliché om er ook een succes van te maken.''

Eerder zei je tegen ons: koken is niet moeilijk, managen wel. En alleen bij Spectrum sta je zelf in de keuken. Ben je niet bang dat straks het een ten koste gaat van de andere? 

''Nee absoluut niet, ik heb ontzettend goede mensen om me heen die ik volledig vertrouw en waarvoor ik door het vuur ga. Marco en ik supporten het team vanaf de zijkant met recepten, advies, raad en natuurlijk sturen we ze ook aan financieel en met opbouwende kritiek waar ze allemaal op moeten letten. En we vinden het juist fijn als ze ons om advies vragen. Hierdoor kan ik me volledig focussen op Spectrum waar ik met mijn eigen team de meest mooie dingen creëer.''

Lees meer ondernemersverhalen in onze wekelijkse nieuwsbrief. Meld je nu aan!

  

 

Artikel delen